NEMA PROMENE NA BRITANSKOM TRONU: Mnogi očekivali da će kraljica prepustiti presto sinu, ali ona ovu zakletvu ne može prekršiti
Foto: AP/Chris Jackson

pravila

NEMA PROMENE NA BRITANSKOM TRONU: Mnogi očekivali da će kraljica prepustiti presto sinu, ali ona ovu zakletvu ne može prekršiti

Planeta -

Iako veliki broj Britanaca očekuje da će kraljica Elizabeta II nakon smrti princa Filipa odstupiti s trona i prepustiti ga princu Čarlsu, to se ipak neće dogoditi, piše Gardian.

Bivši premijer Džon Mejdžor je nakon smrti princa Filipa istakao kako će kraljica biti veoma usamljena.

"Ne postoji mnogo ljudi kojima ona može otvoriti srce, s kojima može biti u potpunosti iskrena i otkriti im svoje velike tajne. Do sada se mogla osloniti na Filipa i on je bio osoba koja joj je uvijek pomagala da se suoči s problemima", rekao je Mejdžor u BBC-jevoj emisiji.

Kraljevski stručnjaci su naglasili kako kraljica nema namjeru odstupiti s trona, a glavni razlog tome jeste činjenica da je ona položila zakletvu Bogu kada je krunisana.

Mejdžor je rekao i kako će kraljica naredne godine proslaviti 70 godina na tronu, što je vrlo važan jubilej:

"To je prekrasna prilika za slavlje. Potrebna nam je kraljica sa velikim iskustvom, a kraljica Elizabeta još uvijek uspješno obavlja sve svoje obaveze".

Dodao je kako će gubitak supruga ostaviti posledice na kraljičinom privatnom životu, ali i kako je siguran da uopšte neće uticati na njen posao.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track