VIDRE POZITIVNE NA KORONU Pokazuju blage simptome, iz zoo vrta očekuju njihov potpuni oporavak
Foto: Printscreen Twitter/@GeorgiaAquarium

Džordžija

VIDRE POZITIVNE NA KORONU Pokazuju blage simptome, iz zoo vrta očekuju njihov potpuni oporavak

Planeta -

Azijske patuljaste vidre koje žive u akvarijumu u američkoj državi Džordžiji dobile su pozitivan test na koronavirus, objavila je juče uprava zoološkog vrta.

Životinje su pre par dana počele da pokazuju ​​blage respiratorne simptome, poput "kijanja, curenja iz nosa, blage letargije i kašlja", stoji u saopštenju za novinare i dodaje se da se uprkos tome očekuje njihov "potpuni oporavak".

"U ovom su trenutku zatvoren je deo zoo vrta u kom se one nalaze i posetioci ne mogu do njih, a o vidrama brine stručni tim zadužen za zdravlje naših životinja", stoji u izjavi, ali se ne navodi koliko se vidri razbolelo.

Pod stalnim su nadzorom

Članica uprave "Džordžija Akvarijuma' Tonja Klaus je potvrdila da su vidre "pod stalnim nadzorom" i da pokazuju samo blage simptome.

Vidra
foto: Printscreen Twitter/@bcnn1

"Očekujemo da će se sve životinjice u potpunosti oporaviti", rekla je, dodavši kako se veruje da su zarazu 'pokupile' od asimptomatskog člana osoblja koji o njima brine i da nemaju nikakvog direktnog kontakta sa posetiocima.

I mačke i gorile bile zaražene koronom

Kineski veterinari prikupili su uzorke krvi od 100 uličnih i kućnih mačaka u Vuhanu i otkrili da je oko 15 odsto njih bilo zaraženo koronavirusom.

Uzorci seruma prikupljeni su od mačaka u Vuhanu, uključujući 102 uzorka posle izbijanja epidemije kovida-19 i 39 pre izbijanja.

15 od 102 mačjih seruma, 14,7 odsto, prikupljenih posle izbijanja bili su pozitivni na domen vezivanja receptora SARS-CoV-2.

I nekoliko gorila u zoološkom vrtu u San Dijegu bilo je zaraženo virusom korona u januaru i veruje se da je ovo bio prvi slučaj inficiranja kovidom među ovim životinjama.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track