JUROFAJTER 2000, F-16 I F-18 PRESRELI RUSKE BELE LABUDOVE: Kad su se raketonosci pojavili na nebu iznad Baltika data je UZBUNA!
Foto: EPA

eksalacija napetosti

JUROFAJTER 2000, F-16 I F-18 PRESRELI RUSKE BELE LABUDOVE: Kad su se raketonosci pojavili na nebu iznad Baltika data je UZBUNA!

Planeta -

Nemačka, Danska i Finska podigle su dežurne pare lovaca koji su ispratili let dva ruska strateška bombardera TU-160 "Beli labudovi" iznad Baltičkog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Nemačka, Danska i Finska iskrcale su svoje lovce da prate dva ruska raketna nosača Tu-160, nadimak "Beli labudovi", iznad Baltičkog mora, saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo odbrane.

Dva strateška bombardera Tu-160 izveli su planirani let u vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Baltičkog mora, saoptilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Let su pratili lovci Su-35 ruskih vazduhoplovnih snaga i Su-27 mornaričke avijacije ... U određenim fazama rute ruske strateške "raketonosce" pratili su lovci Jurofajter Tajfun nemačkog vazduhoplovstva, F-16 danskog vazduhoplovstva, F-18 finskog vazduhoplovstva “, kaže se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Let je trajao oko osam sati, dodalo je ministarstvo.

Primećuje se da posade bombardera velikog dometa redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Tihog okeana. Svi letovi aviona Ruskih vazduhoplovnih snaga izvode se u skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora.

Kurir.rs/Sputnik internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track