NOVI RAKETNI OKRŠAJ SIRIJE I IZRAELA: Napad u blizini nuklearnog reaktora Dimona, Izraelci žestoko uzvratili VIDEO
Foto: Twitter/almog boker

oglasile se sirene

NOVI RAKETNI OKRŠAJ SIRIJE I IZRAELA: Napad u blizini nuklearnog reaktora Dimona, Izraelci žestoko uzvratili VIDEO

Planeta -

Raketa zemlja-vazduh ispaljena iz Sirije eksplodirala je jutros na jugu Izraela, nakon čega su se oglasile sirene za uzbunu na području u blizini nuklearnog reaktora Dimona, a Izrael je uzvratio raketnim napadom na Siriju.

Kako se navodi, Nuklearni istraživački centar Šimon Peres u Negevu nije oštećen u napadu. Portparol IDF-a, Hidai Zilberman, rekao je da ne veruje da je Dimona bila meta.

Izraelska vojska saopštila je da je u znak odgovora napala nekoliko raketnih baterija u Siriji, među kojima je i ona iz koje je ispaljena raketa ka Izraelu. Pretpostavlja se da su rakete presretnute kako ne bi neka zalutala u zonu Dimone.

Tajms of Izrael navodi da su se sirene za uzbunu od vazdušnog napada oglasile u pustinji Negev, u blizini nuklearnog reaktora, kao i da su stanovnici Jerusalima i okolnih naseljenih područja čuli seriju eksplozija.

Prema pisanju lista, za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Sa druge strane, prema podacima Ministarstva odbrane Sirije, u napadu na republiku povređena su četiri vojnika.

"Oko 01.38 Izrael je izvršio vazdušnu agresiju, uz primenu raketa sa okupirane Golanske visoravni. Pogodio je mete u predgrađu Damaska. Naša sredstva protivvazdušne odbrane su odbila agresiju i oborila većinu (raketa)“, navodi se u saopštenju.

Izraelski mediji nedeljama pišu da je protivvazdušna odbrana oko reaktora Dimona i luke Eilat na Crvenom moru u pripravnosti zbog mogućeg napada dalekometnih raketa ili dronova snaga koje podržava Iran, za koji su pretpostavili da bi mogao doći iz Jemena.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track