IRAČANI DIGLI HAJKU NA SKRIVENU KAMERU: Lažni džihadisti ISIS žrtve hteli da dignu u vazduh, kolju i streljaju! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/RT

MOLILI ZA ŽIVOT

IRAČANI DIGLI HAJKU NA SKRIVENU KAMERU: Lažni džihadisti ISIS žrtve hteli da dignu u vazduh, kolju i streljaju! VIDEO

Planeta -

Jedna iračka televizija izazvala je bes i lavinu kritika kada su objavili snimak skrivene kamere u kojoj su žrtve bile poznate ličnosti, a koje kidnapuju pripadnici Islamske države, stavljaju im lažne prsluke bombaša samoubica, prete klanjem i govore da će biti likvidirani. Mnogim se nimalo nije dopala ova televizijska emisija s obzirom da na zapadu Iraka veliki broj građana u Mosulu ili Kirkuku je preživeo pravi teroro od 2014-2017. godine.

Emisija počinje lažnom zasedom, kada neku poznatu ličnost opkoljavaju džihadisti, naravno lažni. Fiktivne žrtve nisu ni svesne da je sve namešteno, već zapravo zaista misle da ih je kidnapovala Islamska država.

Počinje vriska, kukanje, zapomaganje, plač. Najgore je prošla jedna iračka glumica koja se onesvestila kada su joj okačili prsluk koji koriste bombaši samoubice i saopštili joj da kređe u akciju da se raznese. Došla je k sebi tek kada ju je voditelj zalio vodom da dođe k sebi.

Skirvena kamera, Irak,
foto: Printscreen Twitter/RT

U drugoj epoizodi "otet" je Ala Mhavi irački fudbaler kome su vezali oči i onda ga snimali kako kuka, nariče i moli za svoj život.

Emitovanje emisijie počelo je za vreme meseca Ramazana i trebala je da zabavi ljude, ali umesto toga usledila je lavina nezadovoljstva zbog načina kako se imejavaju žrtve i podesćaju na jezivo poglavlje novije iračke istorije. Autori ovog televizijsko koncepta kritikovani su da imaju loš ukus.

Džihadisti su možda lažni, ali je plač žrtava i molbe da im poštede život stvarni

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track