MALOM RIČARDU SU DAVALI NULA ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Rodio se u 21 nedelji trudnoće, imao 500 grama, a onda se desilo čudo! VIDEO
Foto: Profimedia

bravo

MALOM RIČARDU SU DAVALI NULA ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Rodio se u 21 nedelji trudnoće, imao 500 grama, a onda se desilo čudo! VIDEO

Planeta -

Znamo da je najgori strah roditelja da se nešto ne desi njihovom nerođenom detetu.

Zbog toga čitamo sve knjige za bebe, kupujemo svu zaštitnu opremu i još uvek brinemo (ponekad gotovo opsesivno) za bezbednost naše dece. Čak i tada, postoje neke stvari koje su jednostavno van naše kontrole.

Kada je Elizabet Hatičinson jedva bila na pola trudnoće sa sinom Ričard-om, shvatila je da ima problem.

"Jednostavno nisam mogla da se udobno osećam, nisam mogla da spavam. Otišla sam kod svog lekara, a on je rekao: 'Trudite se'", rekla je budućoj mami iz Minesote za VCCO. "A u to vreme nije imao ni 21 nedelju. Nisam znao šta da mislim.’ Još ne može da dođe ’. Nisam bila ni na polovini trudnoće ".

Ali beba Ričard je ipak došla i rodila je manje od pola kilograma. Nakon porođaja, dečji neonatolog iz Minesote dr. Stejsi Kern i njen tim preneli su mračne vesti novoj mami i njenom partneru Riku.

"Znamo da bebe rođene u 21. nedelji obično imaju lošu prognozu, tako da je zapravo porodica dobila 0 odsto šanse za bebu Ričarda", kaže Kern. Taj dečačić je, međutim, imao druge planove. Posle šest meseci boravka u NICU, beba Richard je mogla da se krene kući.

Ričard Hačinson
foto: Elizabeth Hutchinson/GoFundMe

Danas on ne samo da preživljava - već i napreduje. "Ričard je samo iznova nadmašio svačija očekivanja i svi smo naučili tonu brinući se o ovoj bebi."

Ričard sada teži 13 kilograma. Odvikava se od kiseonika i gura zube kao i svako drugo dete od deset meseci.

"Rođen je 10,63 inča, a sada je dugačak 24 inča", kaže Elizabet. "On je definitivno čudo.

"Gledati Richarda kako raste i gledati ga kako se razvija u ovu srećnu malu neverovatnu osobu, jednostavno nema osećaja poput njega", dodaje ponosni tata Rik.

Ričardova priča je toliko jedinstvena da bi uskoro mogao biti proglašen za najmanju bebu koja je ikad preživela. Ginisova knjiga svetskih rekorda kontaktirala je njegovu porodicu i nakon što napuni 1 godinu, verovatno će biti dodat u knjigu rekorda.

Elizabet i Rik su kreirali GoFundMe kako bi pomogao medicinskim troškovima bebe Ričard. Juče su podelili slatku sliku svog sinčića dodajući da on tako brzo raste.

Kurir.rs/Mother.ly

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track