SITUACIJA SA KORONOM U INDIJI PRETI UKUPNOJ SVETSKOJ STATISTICI: Uživo iz ambasade u Nju Delhiju za KURIR TELEVIZIJU
Foto: Kurir Tv

EPIDEMIOLOŠKA KRIVA SE NE ZAUSTAVLJA

SITUACIJA SA KORONOM U INDIJI PRETI UKUPNOJ SVETSKOJ STATISTICI: Uživo iz ambasade u Nju Delhiju za KURIR TELEVIZIJU

Planeta -

Siniša Pavić, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji javio se uživo iz Nju Delhija kako bi prokomentarisao trenutnu situaciju sa koronavirusom i potresnim slikama borbe protiv pandemije koji obilaze svet.

"Da bismo imali bolju sliku, da prođemo kratko kroz brojeve koji najslikovitije prikazuju šta se ovde dešavalo i dešava. dakle, 16. februara je broj zaraženih u celoj Indiji bio 138.000. To je apsolutni minimum i ujedno vremenski trenutak koji je ovu zemlju, najvećeg svetskog proizvođača vakcina odakle stiže 60 odsto svih proizvedenih vakcina u svetu, kada je Indija bila u prilici da pomaže druge zemlje.

1 / 1 Foto: Kurir TV

Međutim, kriva obolelih kreće nezaustavljivo i trebalo je nekih 40 dana da broj dođe do pola miliona, a u narednih 12 dana je brojka obolelih porasla za još milion, u narednih 10 dana za još milion i poslednjih devet dana taj treći milion", predstavio je Pavić crnu statitiku u zemlji u kojoj su bolnice prepune i odbijaju da prime nove pacijente zbog nedostatka kreveta i zaliha kiseonika.

1 / 1 Foto: Kurir TV

Kaže da ova ukupna brojka preti da izmeni globalnu statistiku i ukupne bilanse koronavirusa.

1 / 1 Foto: Kurir TV

"U tom smislu se pridaje sve veći značaj u globalnim razmerama, a kada su mere u pitanju, indijske vlasti rade na dva fronta. Unutrašnjem, da boljom organizacijom i distribucijom resursa stave situaciju pod kontrolom, a na svetskom i globalnom planu se čine napori da se situacija razreši perspektivno, za šta će Indiji biti porebna pomoć međunarodne zajednice", naveo je Pavić iz zemlje koja čini 18 odsto ukupne svetske populacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja