ONI BUDE NADU U INDIJI KOJU GUTA KORONA: Bračni par u 105. i 95. godini pobedio kovid! Meštani ubeđeni da su ih spasila dobra dela
Foto: Youtube prtscr / The Straits Times

svetao primer

ONI BUDE NADU U INDIJI KOJU GUTA KORONA: Bračni par u 105. i 95. godini pobedio kovid! Meštani ubeđeni da su ih spasila dobra dela

Planeta -

Dok crni talas prekriva Indiju koja dostiže neverovatno visoke brojeve novozaraženih i umrlih, priča o vremešnom bračnom paru koji je uspešno preboleo koronu daje tračak nade.

Indus Denu Umadži Čavan star 105 godina i njegova žena Motabai sa 95 godina otpušteni su iz bolnice u žestoko ppgođenom okrugu Latur.

Njihov sin rešio je da ispriča njihovu priču kako bi vratio nadu narodu koji već nedelju dana beleži crne rekorde zbog korone koja kosi sve pred sobom.

Indija, najstariji, pandemija
foto: Youtube prtscr / The Straits Times

"Moji roditelji su otpušteni iz bolnice početkom aprila nakon 10 dana uspešnog lečenja. U bolnicu su primljeni 24. marta nakon što su pozitivno testirani. Živimo zajedno, a pozitivno je bilo i moje troje dece. Otac je pored temperature imao i stomačnih problema" priča njihov sin.

On dodaje da je nekako uspeo da im nađe krevete u državnoj bolnici koja je tri sata udaljena od njihove kuće.

"Bili su jako uplašeni, kao i ja s obzirom na njihove godine. Međutim, znao sam da bi bilo pogrešno da su ostali kući" dodao je.

Indija, najstariji, pandemija
foto: Youtube prtscr / The Straits Times

I lekari koji su ih lečili kažu da su bili prilično zabrinuti za ovaj vremešni bračni par.

"Rezultati su bili zabrinjavajući, s obzirom na njihove godine. Bili su na kiseoniku, a intravenozno su primili i 5 doza leka remdisivir. Čavan je otpušten 5. aprila dok je Motabai bilo potrebno dv adana duže bolničkog lečenja" objasnio je lekar koji ih je vodio.

Njihov sin je išao u posetu svakog dana i uspevao je da ih vidi kroz staklenu barijeru.

"Pitali se me da li će ikada izaći iz bolnice i da li će ikada ponovo videti naše selo. Teško mi je padalo, ali svaki dan sam im govorio da će sutra izaći" objašnajva njihov sin.

On kaže da je njegova otac, poljoprivrednik koji je celog života bio veoma aktivan i dosta je radio uprkos sušnim uslovima. Svoju zemlju je dao izvođaču kako bi selo dobilo školu i bunar. Kada su se razboleli, ljudi iz sela su se molili za njih i ubeđeni su da su ih njihova dobra dela izvukla iz bolesti.

Kurir.rs / Times of India, Foto: Youtube prtscr / The Straits Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track