Najnovije vesti

MUKE PARIŽANA Zbog zatvorenih kafića redovi ispred javnih toaleta sve veći: Ko ne može da čeka, snalazi se na drugi način
Foto: EPA/ ETIENNE LAURENT

komplikovano

MUKE PARIŽANA Zbog zatvorenih kafića redovi ispred javnih toaleta sve veći: Ko ne može da čeka, snalazi se na drugi način

Planeta

U Parizu se stvaraju sve veći redovi ispred javnih toaleta od kada su zatvoreni kafei i restorani zbog epidemije korona virusa.

"Postalo je veoma komplikovano, posebno kad ste žensko i morate da čekate u redu", rekla je jedna Parižanka i dodala da je ranije bilo dovoljno otići u neki kafe i pitati konobara da li je dozvoljeno da se ide u toalet i pored naručenog pića.

Druga Parižanka ispričala je Frans presu da sada treba hodati i tražiti prvi javni toalet ili trpeti do povratka kući.

Građani ispred javnih toaleta čekaju 20 do 30 minuta.

U Parizu postoji oko 435 javnih toaleta sa automatskim čišćenjem, a gradske vlasti su postavile oko 50 dodatnih pisoara namenjenih muškarcima.

Neki Parižani su priznali da ne mogu da traže toalet ili da čekaju u redu, već se opredele za prvo diskretno mesto iako je to zabranjeno.

Frans pres u svojoj reportaži zaključuje da će otvaranjem terasa kafea 19. maja i otvaranjem restorana 9. juna to delikatno pitanje biti rešeno.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...