POTRESAN PRIZOR: Očajna ćerka uzalud pokušava da spase majku u prepunoj bolnici zemlje koja obara sve korona rekorde VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube/NewsIilons Media

tragedija u indiji

POTRESAN PRIZOR: Očajna ćerka uzalud pokušava da spase majku u prepunoj bolnici zemlje koja obara sve korona rekorde VIDEO

Planeta -

Tragična scena iz jedne prepunjene bolnice najbolja je ilustracija užasne situacije u kojoj se našla Indija koju je drugi talas koronavirusa potpuno uništio.

Na snimku iz bolnice u državi Utar Pradeš vide se dve čerke kako stoje pored nosila na kojima leži njihova majka.

Kako nije bilo nijednog lekara na vidiku, jedna od ćerki je očajnički pokušavala da spase majku dajući joj veštačko disanje, dok je druga bespomoćno stajala pored. Na kraju nisu uspele da joj spasu život.

Lekari su rekli da je pacijentkinja stigla polumrtva i da je, kada su stigli da joj se posvete, već preminula, piše Dejli mejl.

Indija je trenutno najgore pogođena zemlja, sa dnevnim brojem novozaraženih koronom koji već dve nedelje premašuju zastrašujuću cifru od 300.000, dok je od kovida umrlo oko 20 miliona ljudi.

Zdravstveni sistem zemlje je potpuno propao, mesta u bolnicama nema, a ni kiseonika pa je veliki broj građana besan na vladu zbog načina na koji se nosi sa krizom.

Sa druge strane, oni koji i uspeju da dobiju neko mesto u bolnici sada su u još većem problemu, jer je kvalitet nege toliko loš da pacijenti bukvalno imaju veće šanse da prežive napolju.

Neki pacijenti umiru u čekaonicama ili izvan bolnica, pre nego što uopšte stignu na doktorski pregled. Samo neki ljudi uspevaju da budu primljeni u preopterećene indijske bolnice.

Međutim, oni koju stignu unutra se suočavaju sa drugačijom vrstom terora: odsustvom medicinske nege ili lekova dok ostali pacijenti umiru u blizini njih, prenosi CNN.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track