Najnovije vesti

UHVAĆEN NA DELU Bivši italijanski premijer Mateo Renci snimljen sa tajnim agentom, pokušavao da svrgne svog naslednika
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

političke igre

UHVAĆEN NA DELU Bivši italijanski premijer Mateo Renci snimljen sa tajnim agentom, pokušavao da svrgne svog naslednika

Planeta

Bivši premijer Mateo Renci navodno je sa jednim od šefova italijanske tajne policije radio na svrgavanju tadašnjeg premijera Đuzepea Kontea.

U veoma uticajnoj emisiji "Report" televizije RAI, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, autori su prikazali video koji pokazuje lidera stranke "Italija viva" i bivšeg premijera Matea Rencija prilikom susreta sa jednim od šefova italijanske tajne policije ispred restorana na autoputu, piše list "Il Fato Kotidijano".

Susret se dogodio u decembru prošle godine, u vreme kada je Mateo Renci intenzivno radio na svrgavanju tadašnjeg premijera Đuzepea Kontea.

"Tajni agent 007", kako mediji opusuju jednog od šefova italijanskih tajni službi Marka Mančinija, poznat je u javnosti kao jedan od aktera raznih afera, što podgreva sumnje i špekulacije o ciljevima susreta senatora Rencija i člana tajne službe izvan služebnih prostorija.

Mateo Renci je povodom TV emisije izjavio "da bivši premijer Konte nije smenjen zbog intriga, već jednostavno zato što je novi premijer Mario Dragi bolji", i optužio autore emisije da su platile spoljnom saradniku 45 hiljada evra da konstruišu slučaj protiv njega.

Cclanovi stranke "Italija viva" najavili su parlamentarnu istragu povodom TV emisije.

Autori priloga su sve optužbe odlučno odbacili i tvrde "da se oslanjaju jedino na gledaoce koji plaćaju TV pretplatu".

Lider male parlamentarne stranke Mateo Renci je krajem prošle godine uspeo da obori tadašnju koalicionu vladu premijera Đuzepea Kontea, čiji je član bila i njergova stranka "Italija viva".

Video koji pokazuje Matea Rencija i tajnog agenta na parkingu autogrila napravila je jedna žena koja se tu slučajno zatekla.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...