HAMAS PRETI DA ĆE UNIŠTITI TEL AVIV: Prvi snimci razorenih objekata u gradu, Gvozdena kupola presreće na desetine raketa! VIDEO
Foto: Profimedia

katastrofa

HAMAS PRETI DA ĆE UNIŠTITI TEL AVIV: Prvi snimci razorenih objekata u gradu, Gvozdena kupola presreće na desetine raketa! VIDEO

Planeta -

Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje.

1 / 6 Foto: Profimedia

Hamas je izdao i novo upozorenje Izraelu saopštivši "da ako bude srušena još samo jedna stambena zgrada, uništiće Tel Aviv". Podsetimo, prethodno je javljeno da su izraelske snage pogodile u Gazi soliter od 13 spratova, što ih je navelo na osvetnički napad. Večeras su na Izrael lansirali najmanje 130 raketa.

Zbog raketnog napada na centralni deo Izraela, zatvoren je glavni aerodrom Ben Gurion. Avioni se usmeravaju prema Kipru.

Izraelski protivraketni sistem Gvozdena kupola presreće na desetine raketa.

Hamas je saopštio da je ispalio preko 130 raketa prema Tel Avivu kao odgovor na izraelski vazdušni udar koji je sravnio soliter u pojasu Gaze. "Izvršavamo upravo obećanje lansirajući masovni udar na Tel Aviv i njegova predgrađa sa 130 raketa, kao odgovor na neprijateljsko gađanje stambenih kula", navodi se u saopštenju Hamasovog oružanog krila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja