REPUBLIKANSKA KONGRESMENKA PLATILA CEH ŠTO JE GLASALA ZA OPOZIV TRAMPA, ON ODUŠEVLJEN: Liz Čejni je ogorčeno, užasno ljudsko biće
Foto: EPA / MICHAEL REYNOLDS, Profimedia

pravda

REPUBLIKANSKA KONGRESMENKA PLATILA CEH ŠTO JE GLASALA ZA OPOZIV TRAMPA, ON ODUŠEVLJEN: Liz Čejni je ogorčeno, užasno ljudsko biće

Planeta -

Republikanska republika iz Viominga Liz Čejni ​​uklonjena je sa rukovodeće pozicije u Kongresu SAD.

Iza zatvorenih vrata, republikanci su Čejnijevu izglasali za nepoželjnu.

"Učiniću sve što mogu da osiguram da se bivši predsednik više nikada ne približi ovalnom kabinetu“, rekla je Čejnijeva novinarima nakon što je uklonjena.

"Zabava je na mestu sa kojeg moramo da je vratimo“, dodala je Čejnijeva. "Ne mogu da nas povuku vrlo opasne laži bivšeg predsednika.“

Lider manjine Kevin Mekarti poslao je u ponedeljak pismo republikancima u Kongresu, rekavši da će se glasati za zamenu Čejnijeve, što se dogodilo u utorak ujutro.

"Čuli smo se toliko mnogo od vas poslednjih dana, jasno je da moramo da promenimo. Kao takvi, trebali biste predvidjeti glasanje o opozivu predsedavajućeg konferencije ove srijede", napisao je Mekarti u pismu.

Čejneva, koji je izabran za ponovni izbor 2022. godine, i dalje se suočava sa kritikama zbog glasanja u korist opoziva bivšeg predsednika Donalda Trampa. Republikanska stranka u Vajomingu sankcionisala je u februaru zbog njenog glasanja o opozivu.

Od impičmenta, Čejni je nastavila da govori o svom preziranju bivšeg predsednika. Mekarti je uništio Čejnijevu ​​pre intervjua u utorak, rekavši da ima "stvarne probleme".

"Liz Čejni je ogorčeno, užasno ljudsko biće. Gledao sam je juče i shvatio koliko je loša za Republikansku stranku. Ona nema ličnost ili bilo šta dobro što ima veze sa politikom ili našom državom. Ona je tačka za razgovor demokrata, bilo da to znači granicu, gasovode, inflaciju ili uništavanje naše ekonomije “, rekao je Tramp u izjavi od srede.

"Ona je ratnohuškač čija porodica nas je glupo gurnula u beskrajnu katastrofu na Bliskom Istoku, iscrpljujući naše bogatstvo i iscrpljujući našu Veliku vojsku, najgoru odluku u istoriji naše zemlje. Radujem se što ću je uskoro gledati kao plaćenu saradnicu na CNN-u ili MSDNC-u! “, dodao je on.

Domaći republikanci glasali su za zadržavanje Čejnijeve na njenom rukovodećem mestu u februaru tajnim glasanjem.

Kurir.rs/Daily Caller

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track