VRTOGLAVA VOŽNJA STAKLENIM LIFTOM Nova atrakcija u Njujorku pruža pogled na grad sa visine od 369 metara FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen YT/6sqft

BIĆE POSTAVLJEN NA JEDAN OD NAJVIŠIH NEBODERA

VRTOGLAVA VOŽNJA STAKLENIM LIFTOM Nova atrakcija u Njujorku pruža pogled na grad sa visine od 369 metara FOTO, VIDEO

Planeta -

Njujork će na jesen dobiti novu atrakciju - stakleni lift kojim će posetioci moći da se provozaju, a koji će biti postavljen na jedan od najviših nebodera ovog američkog grada - kulu na Menhetnu "One Vanderbilt".

Stakleni zatvoreni lift prigodnog imena Ascent (Uspon), ići će čak 369 metara u visinu i to sa spoljne strane zgrade, pružajući na taj način uzbudljiv pogled na grad.

Oni koji traže nešto još smelije mogu se odlučiti za "levitaciju", nekoliko providnih staklenih kutija koje "štrče" sa nebodera, podižući posetioce na oko 300 metara iznad Medison Avenije.

Ova kula je četvrta po visini sa svojih 427 metara. Najviša je One World Trade Center sa 541 metrom.

"One Vanderbilt" će imati kafić, bar na terasi, tezge sa hranom i "najvišu na svetu gradsku alpsku livadu na otvorenom".

Dizajnirana je i umetnička instalacija za osmatračnicu.

"Stvorili smo destinaciju koja nudi interaktivno iskustvo koje će se pamtiti ceo život sa najboljim pogledom u celom Njujorku", rekao je Mark Holidej, predsednik i izvršni direktor kompanije SL Green.

"To je nadahnjujuće, magično iskustvo koje treba doživeti da bi se razumelo. Njujorčani i putnici iz cele zemlje i sveta želeće da ga posete iznova i iznova", dodao je on.

Ova vest dolazi ubrzo nakon što je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio turističku marketinšku kampanju za taj grad u iznosu od 30 miliona dolara, u kojem je broj posetilaca opao sa 66,6 miliona u 2019. godini na 22,3 miliona u 2020. godini zbog pandemije kovid-19.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track