SADA CILJANO GAĐAJU STANOVE I SPRATOVE: Ovako je bombardovana još jedna višespratnica u Gazi VIDEO
Foto: Twitter/AuroraIntel

meta hamas

SADA CILJANO GAĐAJU STANOVE I SPRATOVE: Ovako je bombardovana još jedna višespratnica u Gazi VIDEO

Planeta -

Izraelske snage su gađale još jednu višespratnicu u Gazu, tzv. kulu Mushtaha.

Kako se navodi, izraelska vojska je naložila evakuaciju te zgrade koja se nalazi nadomak Ministarstva finansija u Gazi.

Tu se nalaze sedišta medijskih redakcija, ali i osiguravajućih kuća i internet provajdera.

IDF je slao poruke upozorenja i telefonskim pozivima obaveštavao građane koji se nalaze u blizini kule Mushtaha da se sklone.

Cela zgrada nije razrušena, ali su posebno gađana dva stana, drugi sprat i krov. Pretpostavlja se da su te mete povezane sa Hamasom.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavila informacija da su građani Gaze od internet provajdera dobili obaveštenje da postoji mogućnoat da u potpunosti ostanu bez interneta.

Podsetimo, ranije danas je srušen soliter od 12 spratova u kome su se, između ostalog, nalazila sedišta medija AP, AFP i Al Džazire, što je naišlo na oštre reakcije širom sveta.

"Šokirani smo i užasnuti što je izraelska vojska gađala i uništila zgradu u kojoj su smeštene kancelarije AP i drugih medijskih organizacija u Gazi. Oni odavno znaju lokaciju naše redakcije i znali su da su tu novinari. Dobili smo upozorenje da će zgrada biti pogođena", naveo je predsednik i izvršni direktor te agencije Geri Pruit u izjavi.

IDF je u međuvremenu pokušao da opravda bombardovanje višespratnica u Gazi.

"Hamas koristi visoke zgrade u Gazi u vojne svrhe, kao što su prikupljanje obaveštajnih podataka, planiranje napada, komandovanje i nadzor komunikacije. Hamas je stambena područja u Pojasu Gaze pretvorio u vojna uporišta. Kad Hamas koristi visoku zgradu u vojne svrhe, ona postaje legalan vojni cilj", navodi se u objavi IDF-a.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track