MOLIM VAS PUSTITE ME, RADIĆU ZA VAS! Student zakazao dejt sa maloletnicom, dočekali ga lovci na pedofile pa zakukao policiji VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

hapšenje

MOLIM VAS PUSTITE ME, RADIĆU ZA VAS! Student zakazao dejt sa maloletnicom, dočekali ga lovci na pedofile pa zakukao policiji VIDEO

Planeta -

Student Mineš Patel (27) uhapšen je u Londonu na mestu gde je trebalo da se sastane sa devojčicom (14) zbog seksa. Ovaj mladić upao je u zamku grupe lovaca na pedofile, koji su mu se predstavili kao četrnaestogodišnjakinja i namamili ga na sastanak.

Na snimku koji su objavili britanski mediji, vidi se kako mladić prilikom hapšenja moli policijske službenike da ga puste i govori im da je spreman da radi za njih. On je na sudu priznao krivicu za pokušaj podvođenja maloletnog deteta na seksualne aktivnosti.

Osuđen je na 28 meseci zatvora, a deset godina će biti podvrgnut posebnom zakonu o sprečavanju seksualnih prestupa i biće upisan na popis seksualnih kriminalaca.

Grupa lovaca na pedofile "Čuvari severa" , ceo slučaj hapšenja i Patelovu reakciju dok više puta govori "molim vas gospodine", naglašava da ima "dobru prošlost" u svojoj rodnoj Indiji i da je kao student "nov" u ovoj zemlji, zabeležili su na snimku.

"Radiću besplatno za vas", očajno im je ponudio Patel, na šta su mu članovi grupe rekli da ne može. "Ne, ne možes", kaže jedan. "Ne mogu da verujem da si to upravo izgovorio", čuje se drugi član grupe.

Tužilac Tom Mičel, objasnio je da je Kaj Bel, članica ove grupe zapravo napravila "profil mamac" na ime Lori u kojem se predstavila da je 14-godišnja devojčica.

"Uhapšeni mladić ju je kontaktirao s korisničkim imenom 'rahulpatel 26' na internet stranici Mit for Ju. Ubrzo nakon toga, poslao joj je poruku na WhatsApp, a odmah zatim i poruku tražeći fotografije", isprilao je tužilac.

Mladić joj je potom govorio o ljubljenju, dva minute nakon toga i o seksu. Poslao joj je svoju lokaciju i zamolio da se upoznaju. U daljim porukama on je navodnu devojčicu pitao da li voli seks i napomenuo da je to dobro za zdravlje, ispričao je tužilac i dodao da je Patel bio uporan u traženju slika koje ipak nije dobio.

"Tražio je i novac kako bi mogao autobusom da dođe do njene adrese ali mu je rečeno da novca nema jer ona ima samo ima 14 godina", ispričao je Mičel.

Sastanak je na kraju zakazan na jednoj metro stanici. Patel je na dejt došao autobusom, a članovi grupe Čuvari Severa su ga odmah prepoznali sa fotografije koju je poslao lažnom profilu.

Patel je na sudu najpre poricao susret sa maloletnom devojkom zbog seksa, ali je potom priznao i rekao: "Žao mi je, neću to ponoviti, pustite me".

Toni Kornberg, advokat optuženog, predložio je sudu da bi najbolji način delovanja bilo suspendovanje bilo kakve zatvorske kazne i izdavanje naloga za rehabilitaciju, a da je do prestupa došlo jer je Patel dugo bio u izolaciji.

"Patel je očigledno neko sposoban i neko ko dobro zna da je možda pokvario svoje šanse za karijeru u ovoj zemlji. Na sud je došla i porodica da ga podrži. Čini se da mu žele pružiti podršku, ali očigledno ni na koji način ne odobravaju ono što je učinio", rekao je Kornberg.

Međutim, sudija Robert Adams osudio je Patela na 28 meseci zatvora.

"Vi ste očito inteligentni i imate neke sposobnosti i u Velikoj Britaniji imate studentsku vizu na postdiplomskom programu. Imate porodicu u ovoj zemlji i vaše je kajanje takođe povezano sa učinkom na njih. Verovali ste da su veb stranice koje ste koristili namenjene odraslima i niste očekivali da će na njima naići na decu. Ali mamac Lori rekao vam je da komunicirate s 14-godišnjakom", rekao je sudija optuženom i svoje izlaganje završio izrečenom kaznom.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track