ZBOG BANANA, BACILI I KOKAIN VREDAN MILION EVRA: Radnici u Erdingu se samo pridržavali strogih nemačkih propisa
Foto: Shutterstock

bizarno

ZBOG BANANA, BACILI I KOKAIN VREDAN MILION EVRA: Radnici u Erdingu se samo pridržavali strogih nemačkih propisa

Planeta -

Radnici kompanije za isporuku voća kod nemačkog grada Erding bacili su u kontejner za biootpad karton banana iz Ekvadora, jer u njemu nije bilo dovoljno voća.

Međutim, ni slutili nisu da su bacili i sedam paketa s kokainom vrednim oko milion evra, prenosi Jutarnji list.

Naime, manjak banana u kutiji nastao je upravo zbog toga što su se u donjem delu kartonske kutije nalazili paketi s kokainom.

Kada su radnici koji su pregledavali pošiljku uočili da je u kartonu premalo banana, odnosno da sadžaj ne odgovara strogim nemačkim propisanim normama, jednostavno su odbacili ceo karton u biootpad ne pridajući posebnu pažnju ostalim predmetima u kutiji, koji su bili zapravo paketi s kokainom obmotanima lepljivom trakom.

To se, kako piše hrvatski list, dogodilo 9.maja, a neko je sutradan ipak upozorio nadređene u kompaniji na sumnjivi sadržaj. Uprava kompanije je potom 10. maja odmah izvestila istražioce zajedničke grupe za borbu protiv krijumčarenja droge Carinske ispostave Minhen i bavarske Pokrajinskr kriminalističkr kancelarije, koji su u kontejneru za biootpad među bananama i trulim grožđem pronašli devet paketa sa ukupno 4,5 kilograma kokaina.

Zatim je ustanovljeno da je odbačena kutija zapravo samo jedna od ukupno 1.150 kutija iz pošiljke bio-banana koja je stigla iz Ekvadora, najpre brodom do Holandije , a potom kamionom do skladišta logističke kompanije, odnosno njenog trgovačkog i uslužnog centra za sveže voće kod Erdinga.

Trećinu ukupne pošiljke istražioci su pronašli u skladištu centra, a ostali kartoni, pretpostavlja se sa kokainom i bananama u međuvremenu su isporučeni supermarketima, njih 20, po celoj Bavarskoj.

Urađene su sve moguće pretrage svih supermarkera, njihovih skladišta, a još kokaina nije pronađeno.

Jutarnji navodi da je nađeni kokain bio velike čistoće i da se daljom "obradom", količinski mogao povećati i do tri puta.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track