SVE NEGIRA Sazvana porota da odluči o optužnici protiv bivšeg američkog predsednika! Tramp: Reč je o političkom lovu na veštice
Foto: Profimedia

presudan glas

SVE NEGIRA Sazvana porota da odluči o optužnici protiv bivšeg američkog predsednika! Tramp: Reč je o političkom lovu na veštice

Planeta -

Okružni tužilac Menhetna sazvao je veliku porotu koja bi trebalo da odluči da li će podići optužnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, javlja Vašington post.

Porota će razmotriti dokaze prikupljene tokom istrage o poslovanju Trampa i navodnom davanju mita ženama u njegovo ime, prenosi BBC.

Tramp (74) negirao je da je počinio bilo kakva nedela, tvrdeći da je reč o "političkom lovu na veštice".

Odluka okružnog tužioca Sajrusa Vensa da sazove veliku porotu ukazuje na to da on ima dokaze da su Tramp ili neko blizak njemu, ili njegova kompanija, počinili krivično delo.

Portparol Vansa, Deni Frost odbio je da komentariše navode Vašington posta.

Kancelarija državnog tužioca Njujorka saopštila je pre nedelju dana da je otvorila krivičnu istragu o kompaniji Trampa, prenosi Rojters.

Državni tužilac Letiša Džejms istražuje da li je Trampova organizacija lažno prijavila vrednost imovine kako bi obezbedila zajmove i dobila ekonomske i poreske olakšice.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track