TRAMP U OFANZIVI: Prvo miting, pa društvena platforma, a ankete među republikancima nikad bolje VIDEO
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

ida li na izbore

TRAMP U OFANZIVI: Prvo miting, pa društvena platforma, a ankete među republikancima nikad bolje VIDEO

Planeta -

Bivši predsednik Donald Tramp nastavlja da se obraća prijateljima i neprijateljima bez pomoći društvenih medija, nudeći direktne komentare tokom dana putem mejla. Mediji mu jednostavno ne mogu pobeći.

U međuvremenu, Tramp će 4. jula pokrenuti sopstvenu platformu za društvene medije i to ne bez pompe. Velikom događaju prethodiće dva događaja na otvorenom u junu plus miting 3. jula, navodi Dejli mejl.

Tramp će verovatno imati moćnu i prijateljsku publiku kada za to dođe vreme. Većina republikanaca i dalje podupire 45. predsednika žustro, prema anketi Reuters / Ipsosa objavljenoj u ponedeljak.

„I dalje ostaje uporište bivšeg predsednika Donalda Trampa nad Republikanskom strankom. Njegovo odbijanje da prizna 2020. godine i pozivi na široko rasprostranjenu priču o prevari izazvali su sumnju u integritet njegovih rezultata među njegovom republikanskom bazom. Prema tome, 56 odsto republikanaca veruje da su izbori namešteni ili su rezultat nelegalnog glasanja, a 53 odsto smatra da je Donald Tramp stvarni predsednik, a ne Džo Bajden “, rekao je anketar u analizi.

Republikanci takođe ostaju mrzovoljni prema samom izbornom procesu - faktor koji ostaje zanimljiv za Trampa, zajedno sa njegovim prostalicama.

„Samo 30 odsto republikanaca smatra da su tačno izbrojani glasački listići za odsustvo ili poštu, u poređenju sa 86 odsto demokrata i 55 odsto nezavisnih. Kao rezultat toga, 87 odsto republikanaca smatra da je važno da vlada postavi nova ograničenja glasanja kako bi zaštitila izbore od prevare “, navodi se u analizi.

U međuvremenu, skoro dve trećine GOP - 63 odsto - smatra da bi Tramp trebalo da se ponovo kandiduje 2024. godine, mišljenje deli 8 odsto demokrata i 23 odsto nezavisnih.

Istraživanje o 2.007 odraslih Amerikanaca sprovedeno je od 17. do 19. maja.

Kurir.rs/Washington Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track