KOD OBALE KALIFORNIJE Američka mornarica jurila podvodni NLO
Foto: Profimedija

NEPLANIRANA AKCIJA

KOD OBALE KALIFORNIJE Američka mornarica jurila podvodni NLO

Planeta -

Nepoznati objekat se pojavio u vazduhu nedaleko od obale San Dijega u julu 2019. da bi velikom brzinom zaronio u vodu i nestao

Detalj sa snimka... NLO leti iznad okeana pre zaranjanja
Detalj sa snimka... NLO leti iznad okeana pre zaranjanjafoto: Printscreen

Američka mornarica je jurila podvodni neidentifikovani leteći objekat (NLO), potvrdio je visoki vojni zvaničnih, preneo je nemački Bild. Nepoznati objekat je snimljen kako leti iznad vode, da bi velikom brzinom zaronio u vodu i nestao.

Snimak će biti ispitan

Kretao se kroz vodu brzinom od sto čvorova (185 kilometara na sat), koju ne može da dostigne nijedan predmet napravljen ljudskom rukom. Snimak je načinjen u julu 2019. godine nedaleko od obale San Dijega, potvrdila je mornarica. Džeremi Korbel, stručnjak za NLO, navodi da se radi o okruglom objektu tamne boje. - Snimljen je infracrvenom kamerom iznad okeana, da bi odjednom nestao pod vodom - rekao je on.

Ne sme da iznosi detalje... Barak Obama, bivši predsednik SAD
Ne sme da iznosi detalje... Barak Obama, bivši predsednik SADfoto: Youtube/The Late Show with Stephen Colbert

Obama uzburkao strasti - Ne znamo šta su

Bivši američki predsednik Barak Obama rekao je nedavno gostujući onlajn u emisiji Džejmsa Kordena "The Late Late Show", da postoje neke stvari o vanzemaljcima koje on jednostavno "ne može da podeli sa javnošću". - Kada sam došao u kancelariju, pitao sam da li negde postoji laboratorija u kojoj držimo primerke vanzemaljaca i svemirski brod. Oni su malo istraživali i odgovor je - ne, ali ono što je zaista tačno, sada sam ozbiljan, jeste da postoje snimci i zapisi objekata na nebu za koje ne znamo tačno šta su. Ne možemo da objasnimo kako su se kretali, nije nam jasna njihova putanja i ne shvatamo obrazac njihovog ponašanja - rekao je Obama.

Video-snimak će pregledati i analizirati Pentagonova radna grupa za neidentifikovane vazdušne fenomene. Ova radna grupa osnovana je 2020. godine kako bi stekla uvid u prirodu i poreklo neidentifikovanih vazdušnih fenomena. - Mogu da potvrdim da su video snimili pripadnici mornarice i da će on biti detaljno ispitan - rekla je Suzan Gof, portparolka Pentagona. Video je objavljen na brojnim društvenim mrežama i privukao je veliku pažnju javnosti.

Kreće se kroz vazduh i vodu

Džeremi Korbel dodaje da je vrlo neobično to što je nepoznati objekat sposoban da se kreće kroz vazduh i kroz vodu: - U obaveštajnim izveštajima se navodi da objekat u obliku sfere nije pronađen prilikom ulaska u vodu. U potrazi je korišćena podmornica, ali ona nije ništa pronašla - naveo je Korbel. Video su snimili pripadnici mornarice na borbenom brodu "USS Omaha". Podsećamo, Pentagon je prošle godine objavio tri snimka koji su mornarički piloti snimili 2004. i 2005. godine, a na kojima se nalaze NLO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track