Najnovije vesti

PETNAEST BRITANSKIH ĐAKA PREŽIVELO PAKAO: Na putu do škole im se zapalio autobus, reakcija vozača bila ključna za spasavanje VIDEO
Foto: Screenshot YT/Scottish Sun

bravo

PETNAEST BRITANSKIH ĐAKA PREŽIVELO PAKAO: Na putu do škole im se zapalio autobus, reakcija vozača bila ključna za spasavanje VIDEO

Planeta

Petnaestoro dece je bezbedno evakuisano iz školskog autobusa koji se zapalio u engleskom gradu Fife.

Niko nije povređen u incidentu koji se dogodio oko 08:15, a autobu se kretao ka srednjoj školi Danfermline. Učenike je drugi autobus odvezao u školu.

First Bus je pohvalio brzu akciju vozača koji je sledio hitne postupke, osiguravajući da su svi putnici "brzo i bezbedno evakuisani".

Dejvid Filips, operativni direktor First Bus-a, dodao je: „Hitne službe su odmah upozorene i sada je u toku potpuna interna istraga kako bi se utvrdio osnovni uzrok incidenta“.

Rekao je da je incident prijavljen Agenciji za standarde vozača i vozila (DVSA).

Šejla Meklin, šef odeljenja za obrazovanje i službe za decu Saveta Fife, rekla je: „Mogu da potvrdim da je jutros izbio požar u jednom od naših školskih autobusa koji je putovao do srednje škole Danfermline.

"Petnaestoro dece je bilo na brodu i svi su bezbedno evakuisani. Niko nije povređen. Drugi autobus ih je odvezao u školu i stigli su bezbedni i zdravi."

Kurir.rs/BBC

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja