Najnovije vesti

TRAMP POSLE MESEC DANA UGASIO SVOJ BLOG: Nije mogao da dostigne broj posetilaca sa Tvitera i Fejsbuka VIDEO
Foto: Profimedia / Olivier DOULIERY/ AFP

bruka

TRAMP POSLE MESEC DANA UGASIO SVOJ BLOG: Nije mogao da dostigne broj posetilaca sa Tvitera i Fejsbuka VIDEO

Planeta

Blog bivšeg predsednika Donalda Trampa na kojem je objavljivao izjave nakon zabrane korišćenja najpopularnijih platformi društvenih medija trajno je ugašen.

Sa stola Donalda Trampa je uklonjen sa veb lokacije bivšeg predsednika i "neće se vraćati", rekao je u sredu ujutro njegov viši pomoćnik Džejson Miler za CNBC.

"To je bilo samo pomoćno sredstvo za šire napore koje imamo i na kojima radimo", rekao je Miler u mejlu medijima. "U nadi da ću uskoro dobiti više informacija o širim naporima, ali nemam preciznu svest o vremenu."

Miler nije obrazložio "šire napore".

U sredu ujutro, URL stranice Sa stola preusmerio se na stranicu da biste se prijavili za obaveštenja od Trampa.

Tramp je zatvorio svoj blog samo mesec dana nakon što ga je lansirao kako bi svoje nedavne izjave prikazao sa mogućnošću za njihovo deljenje na Tviteru i Fejsbuku, platformama koje su zauvek obustavile njegove naloge nakon pobune na Kapitolu 6. januara.

Miler je tvitovao tada da je stranica "sjajan resurs za pronalaženje njegovih najnovijih izjava i istaknutih događaja iz njegovog prvog mandata, ali ovo nije nova platforma za društvene medije".

45. predsednik imao je 88 miliona sledbenika na Tvitteru i 32 miliona na Fejsbuku pre nego što su ga platforme prognale. Tramp je tvrdio da je na predsedničkim izborima 2020. bila široko rasprostranjena i pozvao svoje fanove da se bore protiv rezultata, što je dovelo do smrtonosne pobune.

Trampov blog nije prikupio gigantsku publiku koju je imao na Tviteru i Fejsbuku. Nedelju dana nakon otkrivanja, blog je prikupio nešto više od 212.000 angažmana, što znači lajkove, deljenja, komentare i povratne veze, prema podacima Bazsimo do kojih je došao NBC Njuz.

Blog nije imao funkcije za posetioce da komentarišu ili angažuju.

Tramp nastavlja da nagoveštava moguću kandidaturu za predsednika 2024. godine. Planirao je skupove u junu i julu koji će stvoriti osnovu za kampanju ako odluči da se kandiduje.

Kurir.rs/Metro

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja