POGLEDAJTE DRAMU U AVIONU NA LETU DELTA 386 OD LOS ANĐELESA ZA NEŠVIL Pomahnitali putnik hteo u kokpit, savladali ga putnici VIDEO
Foto: Twitter Printscreen

AMERIKA NA NOGAMA, INCIDENT U AVIONU

POGLEDAJTE DRAMU U AVIONU NA LETU DELTA 386 OD LOS ANĐELESA ZA NEŠVIL Pomahnitali putnik hteo u kokpit, savladali ga putnici VIDEO

Planeta -

Avioprevoznik i pripadnici zakona nisu rekli da li je putnik bio naoružan

ALBUKERKI - Pomahnitalog putnika koji je pokušao da uđe u pilotsku kabinu aviona američke kompanije "Delta erlajns" savladala je posada i putnici, pa je avion preusmeren ka Albukerkiju, u Novom Meksiku.

Avion koji je leteo od Los Anđelesa ka Nešvilu, u Tenesiju, sleteo je u 14.20 po lokalnom vremenu u Albukerki, gde su vlasti izvele incidentnog putnika iz aviona i odveli ga u pritvor, saopštio je portparol aerodroma, a preneo Rojters.

Avio-kompanija je objavila da je u Boingu 737-900 bilo 162 putnika i šest članova posade.

Odeljenje FBI u Albukerkiju je na Tviteru poručilo "nije bilo pretnje za putnike u trenutku incidenta", ali nije dato više podataka.

Avioprevoznik i pripadnici zakona nisu rekli da li je putnik bio naoružan, ili da li je eventualno bio pod uticajem alkohola ili droge, što bi izazvalo ovakvo ponašanje. Niko nije povređen tokom incidenta, a avion je nastavio put ka Nešvilu nakon sletanja u Albukerki.

Filijala CBSnjuza, KCBS-TV je prikazala video, koji su snimili putnici, na kojima se vidi putnik kako leži na stomaku i viče "zaustavite ovaj avion", dok su ga putnici i osoblje držali.

Stjuard i putnici su mu vezali ruke žutim kablom i odveli ga u zadnji deo aviona, gde je ostatak leta proveo licem okrenutim ka sedištu.

"Hvala posadi i putnicima na letu Delta 386, koji su pomagali da se obuzda pomahnitali putnik", navela je kompanija Delta u izjavi, dodavši da se avion spustio bez problema.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track