NEMAČKA VOJSKA IZ AVGANISTANA PRVO POVLAČI HILJADE LITARA ALKOHOLA: Stiže 65.000 konzervi, 20.000 litara piva, 340 flaša vina...
Foto: Profimedia, Google maps

Budni zbog talibana

NEMAČKA VOJSKA IZ AVGANISTANA PRVO POVLAČI HILJADE LITARA ALKOHOLA: Stiže 65.000 konzervi, 20.000 litara piva, 340 flaša vina...

Planeta -

Nemačkim vojnicima u zadnjem periodu pred povlačenje iz Avganistana su zabranili upotrebu alkohola. Neadređeni su podigli stepen pripravnosti uoči povlačenja zbog potencijalnog napada, zbog čega nemački kontingent mora biti u stalnoj pripravnosti i oprezu.

Ono što je interesantno u Nemačku će prvo stići 65.000 konzervi, odnosno 20.000 litara piva, 340 flaša vina i šampanjca i nepoznata količina mešavine piva i soka, objavio je nemački Špigl.

Komandant nemačkog kontingenta u Avganistanu Ansgar Mejer je svojim vojnicima zabranio da koriste alkohol, jer u zoni u kojoj trenutno borave vojnici postoji velika opasnost od napada.

Osim toga nemačka vojska nije mogla ni iz pravnih i verskih razloga nije mogla da prodaje lokalnim vojnicima.

Inače nemački kontingen, posle američkog je najveći u Avganistanu. Misija u ovoj azijskoj državi je do sada najveća i najskuplja u posleratnoj istoriji nemačke vojske.

Kako javlja Bild nemački vojnici posle povlačenja iz Mazar-e-Šarif koji se nalazi udaljen 300 kilometara od Kabula, ostvaiće iza sebe deo opreme.

Povlačenje snaga NATO iz države podno Hindukuša završiće se najkasnije do 11. septembra.

Kurir.rs/Špigl/Bild/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track