Najnovije vesti

VELIKI KAMALIN ĆORAK? Saveznici Džoa Bajdena nisu oduševljeni učinkom njene prve posete inostranstvu! VIDEO
Foto: Profimedia

the hill

VELIKI KAMALIN ĆORAK? Saveznici Džoa Bajdena nisu oduševljeni učinkom njene prve posete inostranstvu! VIDEO

Planeta
07:17h

Neki saveznici predsednika Bajdena ne zvuče oduševljeno kako je proteklo prvo inostrano putovanje potpredsednice Kamale Haris.

Putovanje potpredsednice u Gvatemalu i Meksiko saveznici predsednika, kao i neki ljudi bliski samoj Harisovoj, doživljavaju kao "katastrofu", izvestio je Hill.

Naročito su saveznici smatrali da se Harisova činila nespremnom za pitanja o tome zašto nije bila na južnoj granici.

"Nije bilo sjajno", rekao je saveznik Bajdena za Hil. "I malo zastrašujuće. Ne znam kako se nisu pripremali za ova pitanja."

Drugi saveznik rekao je "bilo je užasno", dok je demokratska strateg Kristi Secer rekla za Hill da su njeni komentari "nespretni", a Hill je napisao da su "ostavili u nedoumuici sve u Beloj kući i izvan nje". Kada je Holt u intervjuu za NBC primetila da "niste bili na granici", Harisova je uzvratila, "I nisam bio u Evropi. Ne razumem poentu koju iznosite".

"Vodeći portparol Bele kuće za imigraciju trebalo bi da bude u stanju da razgovara o osnovnim uzrocima migracije i onome što se dešava na granici, a da ne da se brani ili preda otćuti protivnicima", rekla je Secer za Hill.

Saveznici Bajdena takođe su ukazali na komentare koje je Harisova dala na konferenciji za novinare poručujući migrantima da "ne dolaze" na granicu i sveukupno su smatrali da izjave potpredsednika daju kritičarima "laku temu za razgovor", napisao je Hill.

Politiko je takođe izvestio da, iako Harisovi pomoćnici i saveznici "kažu da je ona uradila ono što je trebalo da učini" tokom putovanja, "što se tiče politikei", oni "priznaju da je njen učinak mogao biti mirniji". Jedan zvaničnik Bele kuće raspravljao se sa Politikom, "Putovanje je uspelo. Da li je u jednom intervjuu bio trenutak koji je izvađen iz konteksta i iskorišćen? Da, ali učinila je ono zbog čega je došla."

Kurir.rs/WEEK

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track