Najnovije vesti

OSUDE ZBOG OBJAVLJENOG ŠOKANTNOG SNIMKA PADA ŽIČARE: Nije u interesu istrage ni istine, jedina namena je zarada na patnjama drugih
Foto: Printscreen Twitter/Tg3

usledile oštre polemike

OSUDE ZBOG OBJAVLJENOG ŠOKANTNOG SNIMKA PADA ŽIČARE: Nije u interesu istrage ni istine, jedina namena je zarada na patnjama drugih

Planeta
12:30h

Oštre polemike i osude usledile su nakon što je u medijima objavljen snimak sigurnosnih kamera o padu kabine žicare na brdu Motarone 23. maja kada je poginulo 14 osoba, prenosi agencija Ansa.

Tužiteljka koja vodi postupak, Olimpia Bosi, izdala je saopštenje u kojem osuđuje objavljivanje video snimka i to ocenjuje kao “apsolutno neodgovarajuće”.

List Korijere dela Sera piše o “medijskom kanibalizmu”, a u veoma uticajnoj kontakt emisji Radio RAI 3, “Na prvoj strani”, veliki broj slušalaca je protestovao ocenjujući da objavljivanje šokantnog video snimka nije u interesu ni istrage, ni istine a najmanje porodica poginulih, te da ima jedinu namenu “zarade na patnjama drugih”.

Italija, žičara, nesreća
foto: Handout / AFP / Profimedia

"Zapanjena sam, i čvrsto verujem da iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama nije trebalo objaviti snimak", izjavila je gradonačelnica grada Streša, odakle je deo žrtava, Marčela Severino.

Predsednik Televizije RAI, Marčelo Foa, rekao je da je “šokiran” i da je u slučajevima kao ovaj bilo neophodno oceniti da li je ispravno objaviti snimak.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track