MOSKVA: Amerika će nastaviti sa politikom OBUZDAVANJA Rusije i nakon samita!
Foto: EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

već stižu nove sankcije

MOSKVA: Amerika će nastaviti sa politikom OBUZDAVANJA Rusije i nakon samita!

Planeta -

Zvanični Kremlj saopštio je danas da ne očekuje da će Sjedinjene Američke Države prestati da pokušavaju da "obuzdaju" Rusiju nakon samita između lidera dve zemlje, kao i da je važno da dve sile budu pragmatične usred razgovora o novim američkim sankcijama.

"Reči predsednika o konstruktivnom raspoloženju tokom samita ne sugerišu da smo se udaljili od trezvenih procena naših bilateralnih odnosa sa SAD", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Rojters.

"Pragmatizam i trezvenost su najvažniji u ovim odnosima. I jedno i drugo sugeriše da konstruktivni, pozitivni rezultati samita, apsolutno ne ukazuju na to da će Sjedinjene Države napustiti svoju politiku obuzdavanja Rusije", rekao je on.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Salivan rekao je u nedelju za CNN da SAD pripremaju dodatne sankcije u vezi sa trovanjem Alekseja Navaljnog, kritičara Kremlja.

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden sastali su se prošle nedelje na samitu u Ženevi, koji su obojica ocenili kao pragmatičan, a ne prijateljski.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track