Političar antisemita priznao da je Jevrejin!

Šokantna objava u mađarskoj

Političar antisemita priznao da je Jevrejin!

Planeta -
Čanad Segedi (30), član ultradesničarske mađarske stranke Jobik, otkrio javnosti da je i sam pripadnik jevrejskog naroda

BUDIMPEŠTA - Odao tajnu.Mađarski političar Čanad Segedi (30), jedan od najistaknutijih članova ultradesničarske mađarske stranke Jobik, poznat po svojim antisemitskim izjavama, priznao je da je Jevrejin i tako šokirao celokupnu javnost. Nakon tog priznanja, vođe njegove partije izjavile su da to neće uticati na Segedijev položaj u Jobiku, ali samo nekoliko nedelja kasnije bio je prisiljen da se povuče sa svih stranačkih funkcija.Segedi je bio vatreni zagovornik stavova Jobika, poznat je po brojnim antisemitskim izjavama. Jednom prilikom rekao je da su Jevreji kupili svu zemlju u Mađarskoj, da drže celokupnu vlast u svojim rukama i da uništavaju i skrnave svete nacionalne simbole Mađarske..Međutim, nedugo posle toga, on je došao do podatka da su mu baba i deda po majci Jevreji, a to prema jevrejskim pravilima znači da je i sam pripadnik tog naroda. Njegovi baba i deda bili su u logorima tokom Drugog svetskog rata, a baba je nakon Aušvica i Dahaua izašla iz rata kao jedina preživela iz svoje šire porodice.Priča o Segedijevom poreklu počela je s audio-snimkom iz 2010, na kome Segedi razgovara sa kriminalcem Zoltanom Ambrusom. Na snimku se čuje da Zoltan govori Segediju da ima dokument koji potvrđuje njegovo jevrejskom poreklu i vidi se kako se mladi političar zaprepastio kad je to čuo. Ipak, nekoliko trenutaka kasnije ponudio je mito kriminalcu, pod uslovom da sačuva njegovu tajnu. Ambrus je odbio tu ponudu, a Segedi je posle tvrdio da je taj zapis bio montiran i da je neko želeo da mu smesti. Ipak, uskoro su brojni mađarski desničarski internet sajtovi počeli da raspravljaju o tome, pa je Segedi konačno u junu priznao istinu o svojim korenima.

Izvinio se Jevrejima!Bivši antisemitski ekstremista Čanad Segedi izvinio se zbog svih svojih izjava koje su mogle da povrede pripadnike jevrejske zajednice, a najavio je i da će posetiti bivši logor Aušvic i odati počast žrtvama. Ipak, on za sebe i dalje tvrdi da je 100 odsto Mađar, samo što ima jevrejsko poreklo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track