POKOLJ U MEKSIČKOM ZATVORU: U RATU BANDI za prevlast ubijeno šestoro, ranjeno 9 zatvorenika! Sevali noževi i palice! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Grillonautas2

tabasko

POKOLJ U MEKSIČKOM ZATVORU: U RATU BANDI za prevlast ubijeno šestoro, ranjeno 9 zatvorenika! Sevali noževi i palice! VIDEO

Planeta -

U ratu suparničkih bandi u zatvoru u Meksiku ubijeno je najmanje šestori dok je devet zatvorenika ranjeno, potvrdili su tamošnji zvaničnici.

Tuča je izbila u utorak popodne po lokalnom vremenu u zatvoru u gradu Viljaermosa u državi Tabasko.

Suparničke bande bile su naružane oružjem koje su zatvorenici uglavnom sami napravili, a prema rečima stražara zaratili su oko kontrole terotorije u zatvoru.

Rat među zatvorenicima je izbio u zatvorskom dvorištu kada su se članovi bandi napali međusobno palicama i noževima.

U zatvor je bila raspoređena policija za razbijanje nereda, a lokalni mediji izveštavaju da je gotovo 80 policajaca ušlo kako bi ponovo uspostavili kontrolu.

Ovaj zatvor je i ranije bio mesto smrtonosnih borbi. U februaru su u sukobu ubijena dva zatvorenika koji su klasifikovani kao „visoko rizični“.

Zatvorske borbe u Meksiku nisu retkost. Prema Nacionalnoj komisiji za ljudska prava, u državnim zatvorima je bilo gotovo 1.000 tuča 2020. godine.

Dogodili su se i neka bekstva "poznatih" robijaša poput meksičkog gospodara droge Hoakina Guzmana poznatog kao El Čapo, koji je uspeo da pobegne iz dva zatvpora sa maksimalnim obezbeđenjem pre nego što je izručen Sjedinjenim Državama.

Kurir.rs / BBC, Foto: Youtube prtscr / Grillonautas2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track