POSLE LJUBAKANJA SA SARADNICOM PO HODNICIMA Britanski ministar zdravlja podneo ostavku
Foto: EPA-EFE/JESSICA TAYLOR

prekršio meru

POSLE LJUBAKANJA SA SARADNICOM PO HODNICIMA Britanski ministar zdravlja podneo ostavku

Planeta -

Britanski ministar zdravlja Met Henkok podneo je ostavku posle skandala koji je izbio kada je snimljen kako ljubi svoju saradnicu.

Henkok je pismom obavestio premijera Borisa Džonsona da podnosi ostavku i naveo da vlada "duguje ljudima koji su žrtvovali toliko toga u ovoj pandemiji, da bude iskrena kada ih izneveri".

"Otišao sam kod premijera i podneo ostavku na mesto ministra zdravlja. Razumem ogromne žrtve koje su svi u ovoj zemlji podneli. I mi koji donosimo šravila moramo da ih se i držimo i zbog toga ja moram da podnesem ostavku", rekao je Henkok u poruci objavljenoj u britanskim medijima.

Henkok je ranije priznao da je prekršio meru fizičke distance, kada su se u medijima pojavili snimak i fotografije kako ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo.

Henkok i Kolanđelo, oboje u braku sa drugim ljudima, snimljeni su kako se grle i ljube u hodniku ministarstva dok su mere fizičke distance bile na snazi, što je izazvalo bes britanske javnosti, naročito u trneutku kada je planirano otvaranje zemlje odloženo zbog porasta broja zaraženih novim sojem koronavirusa.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track