ODLAZAK MINISTRA STVARA DODATAN PRITISAK NA DŽONSONA Britanska vlada najavila istragu o fotografijama Henkoka
Foto: EPA-EFE/JESSICA TAYLOR

pod lupom

ODLAZAK MINISTRA STVARA DODATAN PRITISAK NA DŽONSONA Britanska vlada najavila istragu o fotografijama Henkoka

Planeta -

Britanska vlada je najavila istragu tokom koje namerava da utvrdi kako su snimci bivšeg ministra zdravstva Meta Henkoka došli do britanskih tabloida i primorali ga da podnese ostavku.

Iako je u prvi mah odbacio zahteve da smeni Henkoka s položaja ministra zdravlja Velike Brtitanije, premijer Boris Džonson je juče prihvatio njegovu ostavku nakon objavljivanja fotografija u tabloidima na kojima je Henkok u strasnom zagrljaju sa ženom koju je lično postavio na javnu funkciju, prenosi Rojters.

0573135891, Met Henkok, Velika Britanija, ministar zdravlja
foto: Profimedia

Odlazak Henkoka iz vlade dodatno pojačava pritisak na kabinet premijera Džonsona koji se suočava sa porastom broja smrtnih slučajeva među kovid pacijentima i kritikama na račun rukovođenja epidemijom.

Kada se tome dodaju i izveštaji o slučaju jednog građanina koji je na autobuskoj stanici pronašao poverljive dokumente iz britanskog ministarstva odbrane, pojačava se utisak o haosu u srcu britanske vlade.

Ministar za Severnu Irsku u britanskoj vladi Brendon Luis izjavio da će tokom istrage biti utvrđeno da li su kamere koje su snimile Henkoka i njegovu saradnicu bile postavljene iz bezbednosnih ili nekih drugih razloga i kako su snimci iz ministarstva procureli do britanskih tabloida.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja