MARIJA ZAHAROVA ŠTA ĆE NEGO DA OPLETE PO NATO: Morskim povetarcem DEMONSTRIRAJU SILU na Crnom moru i destabilizuju ruske granice
Foto: Printscreen/ Twitter, Profimedia

Nastavlja se rat besedama

MARIJA ZAHAROVA ŠTA ĆE NEGO DA OPLETE PO NATO: Morskim povetarcem DEMONSTRIRAJU SILU na Crnom moru i destabilizuju ruske granice

Planeta -

Mornarička vežba "Si briz 2021" (Sea Breeze-Morski povetarac) u Crnom moru, provokativno je demonstriranje sile NATO snaga i ciljana destabilizacija situacije u blizini ruskih granica, poručila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Vežbe su svakako provokacija i 'pokazivanje mišića'. Pozvano je više od 30 zemalja, dovedeni vojni brodovi, oko 5.000 vojnika. Dok istovremeno poručuje da je spremna na dijalog, Alijansa zapravo ciljano destabilizuje situaciju i povećava opasnost od oružanih incidenata", navela je Zaharova na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

Ona smatra da se to radi namerno kako bi još jedan region na svetu pod rukovodstvom SAD postao nestabilan i počeo da predstavlja pretnju, a prema njenim rečima, nema sumnje da manevri na Crnom moru imaju jasan antiruski prizvuk.

Trenutno se u Crnom moru održava međunarodna pomorska vežba pod nazivom "Si Briz-2021", u kojoj učestvuju zemlje NATO i Ukrajina.

Ova najveća pomorska vežba u poslednjih 20 godina trajaće do 10. jula, a prema SAD, u manevrima učestvuju 32 zemlje, 5.000 vojnika, 32 vojna broda i 40 aviona.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track