LEVA, DESNA, JEDAN, DVA NA VISOKIM ŠTIKLAMA: Žene u ukrajinskoj vojsci na mukama! Poslanici pozivaju ministra da i on obuje štikle
Foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

kritike vojsci

LEVA, DESNA, JEDAN, DVA NA VISOKIM ŠTIKLAMA: Žene u ukrajinskoj vojsci na mukama! Poslanici pozivaju ministra da i on obuje štikle

Planeta -

Ukrajinske vlasti našle su se na udaru kritika nakon što su u javnosti osvanule fotografije žena, pripadnica oružanih snaga, kako uvežbavaju strojevi korak u cipelama sa štiklama.

Ukrajinska vojska se priprema za održavanje vojne parade idućeg meseca u čast obeležavanja 30-godišnjice državne nezavisnosti, a ministarstvo odbrane je objavilo juče fotografije umornih žena-vojnika koje marširaju u cipelama sa štiklom, prenosi Rojters.

"Teže nam je nego kada marširamo u čizmama", izjavila je kadetkinja Ivana Medvid.

marš na štiklama, Ukrajina, štikle, ukrajinska vojska
foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

Nekoliko ukrajinskih zakonodavaca bliskih bivšem predsedniku Petrou Porošenku doneli su u parlament cipele sa visokim potpeticama i ohrabrile ministra odbrane da ih on obuje na predstojećoj paradi.

"Teško je smisliti idiotskiju i štetniju ideju", ocenila je Ina Sovsun, članica stranke Glas ukazujući na štetnost nošenja obuće sa štiklama tokom izvođenja strojevog koraka.

Ona je podsetila da Ukrajinke koje su angažovane u vojsci rizikuju svoje živote kao i muškarci i "ne zaslužuju da im se iko podsmeva".

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track