01:05

11.000 DOZA VAKCINE ZA ZOO VRTOVE: Počela masovna vakcinacija životinja protiv korona virusa

KURIR TELEVIZIJA

11.000 DOZA VAKCINE ZA ZOO VRTOVE: Počela masovna vakcinacija životinja protiv korona virusa

Planeta -

I dok i dalje ima ljudi koji se nećkaju da li da se vakcinišu, u jednom zoološkom vrtu u SAD počela je masovna imunizacija životinja protiv korona virusa.

Velike mačke, medvedi i tvorovi primili su vakcinu protiv covida 19, u okviru napora da se u SAD eksperimentalnom vakcinom zaštite životinjske vrste.

Tigrovi Džindžer i Moli su prve dve životinje u zoološkom vrtu u Oaklandu koje su ove nedelje dobile vakcinu.

Zoo vrt, vakcinacija
foto: Kurir televizija

Iz veterinarske službe kažu da nijedna životinja do sada nije zaražena virusom, ali da žele da deluju preventivno, pa su tako tigrovi, mrki i grizli medvedi, planinski lavovi i tvorovi dobili prvu od dve doze, a zatim će vakcinisati i druge životinje.

Do sada je zoološki vrt koristio barijere za socijalno distanciranje, a osoblje je nosilo zaštitnu opremu kako ne bi ugrozilo osetljive vrste, a sada je situacija lakša kada životinje mogu da se bolje zaštite ovom vakcinom.

Zoo vrt, vakcinacija
foto: Kurir televizija

Ukupuno 11.000 doza vakcina biće donirano za životinje koje žive u skoro 70 zooloških vrtova, akademskih institucija i vladinih organizacija smeštenih u 27 američkih država, navodi se u saopštenju veterinarske službe.

Zoološki vrt u San Dijegu počeo je s imunizacijom primata u januaru nakon epidemije kovid-19 među čoporom gorila u svom Safari parku, a veliki majmuni, koji dele 98 odsto svoje DNK sa ljudima, posebno su podložni infekcijama kao i mačke.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:54

ZA 5.000 DINARA MOŽETE DA USVOJITE STANOVNIKA ZOO-VRTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track