Poslat poslednji ultimatum sirijskim pobunjenicima

Leci

Poslat poslednji ultimatum sirijskim pobunjenicima

Planeta -
Građani najvećeg sirijskog grada su ovim putem pozvani da ne skrivaju "naoružane terorističke grupe" i da im ne pomažu da ubijaju njihov narod

DAMASK - Sirijski helikopteri danas su iznad severnog grada Alepa izbacili letke kojima se građani pozivaju da ne skrivaju pobunjenike, a pripadnici Slobodne sirijske vojske upozoravaju da imaju još samo jednu šansu da se predaju.

Na pojedinim lecima navodi se da su to zvanične propusnice uz pomoć kojih pristalice pobunjenika mogu da pređu kontrolne punktove snaga bezbednosti da bi se predali.

"Prema osobi koja ima ovu propusnicu postupaće se dobro i ona će ponovo moći da bude sa svojom porodicom nakon što se sprovedu provere", navodi se na lecima, javila je agencija Frans pres.

Putem drugih letaka pobunjenicima se poručuje da polože oružje.

"Vaša poslednja šansa da ostanete živi je da odbacite oružje, jer ne možete ništa da učinite protiv sirijske vojske. Nemojte da propustite ovu šansu, vratite se porodici i prestanite da raspirujete mržnju oko sebe", glasi tekst na jednom letku.

Građani najvećeg sirijskog grada su ovim putem pozvani da ne skrivaju "naoružane terorističke grupe" i da im ne pomažu da ubijaju njihov narod.

Dva sata nakon što su leci izbačeni, helikopteri su se vratili i otvorili vatru na nekoliko centralnih delova grada.

Pobunjenici kontrolišu velike delove Alepa, koji su izloženi stalnim tenkovskim, vazdušnim i snajperskim napadima, a već neko vreme se strahuje od velike ofanzive sirijske vojske na trgovinski centar zemlje, navodi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track