USPELA DA POBEGNE OD SERIJSKOG UBICE: Nakon otmice i zlostavljanja koje je prošla kao tinejdžerka, hrabra žena je nastavila dalje
Foto: Printscreen Instagram/kararobinsonchamberlain

ispovest

USPELA DA POBEGNE OD SERIJSKOG UBICE: Nakon otmice i zlostavljanja koje je prošla kao tinejdžerka, hrabra žena je nastavila dalje

Planeta -

Kara Čemberlejn je bila devojčica od 15 godina kada je doživela najveće strahote - oteta je pod pretnjom pištoljem i tokom 18 sati drogirana i zlostavljana. Nakon što je uspela da pobegne, policija je otkrila da je njen otmičar umešan u ubistva najmanje još tri osobe u Virdžiniji.

Kara je te 2002. godine zalivala biljke ispred kuće svoje drugarice u Virdžiniji, kada se stranac zaustavio i pitao je da li želi neke brošure za svoje roditelje. Posle nekoliko sekundi, izvadio je pištolj i naterao je da uđe u automobil.

Kara je kidnapovana i bila je podvrgnuta stravičnom zlostavljanju i nasilju pre nego što je uspela da pobegne.

Njen otmičar bio je Ričard Evonic, koji je već ubio najmanje troje ljudi pre nego što ju je oteo.

Govoreći za BBC, Kara, koja danas ima 34 godine, otkrila je kako je uspela da pobegne i nastavi sa svojim životom.

"Ušla sam u situaciju sa planom za bekstvo. Čim je pištolj dodirnuo deo mog lica, znala sam, ja sam sitna 15-godišnja devojčica, ovo je odrastao muškarac. Ne mogu da se borim protiv njega, koja je moja sledeća najbolja mogućnost?", ispričala je Kara šta joj je tada prolazilo kroz glavu.

Kara je bila primorana da uđe u plastični kontejner u njegovim kolima i odveo ju je u stan, gde je bila drogirana i seksualno zlostavljana.

Držana je 18 sati pre nego što je ugrabila šansu za bekstvo sledećeg jutra.

"Pobegla sam sledećeg jutra dok je spavao, uspela sam da olabavim lisice i izvučem se iz kreveta dok je bio pored mene. Pobegla sam iz stana i trčala ka kolima koja su prolazila ispred zgrade", ispričala je ona.

Kako je rekla, trčala je dok su joj lisice visile sa zglobova.

"Rekla sam muškarcu u kolima da sam oteta i pitala ga da me odveze do policije, što je i uradio", dodala je ona.

Kada je shvatio da je Kara pobegla, Evonic je krenuo u bekstvo.

"Kada je policija otišla u njegov stan, pronašla je neke stvari koje su ukazivale da je možda bilo još nečeg osim ovog slučaja. Počeli su da istražuju i otkrili su da je odgovoran za najmanje tri ubistva u Virdžiniji", ispričala je ona.

Evonic je pobegao na Floridu, a kada ga je policija opkolila, izvršio je samoubistvo.

Vlasti su kasnije pronašle dokaze koji ga identifikuju kao osobu odgovornu za ubistva tri devojke.

Kara, koja se nakon toga pridružila policiji, ima dvoje dece i javno govori o svom iskustvu i važnosti razumevanja traume.

"Ne volim što moramo da preuzmemo teret na sebe da se zaštitimo, ali dok se društvo ne promeni, to je tako", zaključila je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track