PENTAGON ODJAVIO MAJKROSOFT Džef Bezos bogatiji 8,4 milijarde dolara za dan!
Foto: AP/ Patrick Semansky

BAŠ GA KRENULO

PENTAGON ODJAVIO MAJKROSOFT Džef Bezos bogatiji 8,4 milijarde dolara za dan!

Planeta -

Američki milijarder Džef Bezos za 24 sata "zaradio" je još 8,4 milijarde dolara!

Njegovo bogatstvo sada se procenjuje na neverovatnih 211 milijardi dolara. Konto na njegovom računu je porastao posle odluke Pentagona da raskine ugovor sa Majkrosoftom vredan 10 milijardi dolara.

U pitanju je posao vezan za projekat "Džedaj" koji je sklopljen dok je na čelu SAD bio Donald Tramp. Bezos je tada tvrdio da je Majkrosoft dobio posao preko političkih veza. Nakon raskidanja ugovora, vrednost akcija njegove kompanije Amazona naglo je porasla.

Mediji u SAD prenose da Pentagon nije odustao u potpunosti od projekta već da će deo posla dobiti i Amazon, tj. da će ga podeliti sa Majkrosoftom. Ove dve kompanije jedine ispunjavaju kriterijume dok su potencijalni partneri Orakl, Alfabet, Gugl i Aj-Bi-Em.

Dejli mejl prenosi da je vrednost akcija Amazona za 24 sata porasla na berzama za 4,7 odsto. Bezosa je na prvom mestu liste najbogatijih na par nedelja u januaru pretekao Ilon Mask, gazda "Tesle". Drugi na listi najbogatijih je upravo Mask sa 181 milijardom dolara, treći je Bernar Arno (169), četvrti Bil Gejts (147), a peti Mark Zakerberg (131).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track