Najnovije vesti

BEŽALI OD POLICIJE VOZEĆI U SUPROTNOM SMERU PA POGINULI: Tri provalnika zakucala se u kamion, imali više od 200 presuda FOTO
Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

dablin

BEŽALI OD POLICIJE VOZEĆI U SUPROTNOM SMERU PA POGINULI: Tri provalnika zakucala se u kamion, imali više od 200 presuda FOTO

Planeta

Tri provalnika poginula su nakon što su se BMV-om frontalno zabili u kamion dok su bežali od policije.

Grejam Tejlor (31), Karl Friman (26) i Din Megvajer (29), koji su imali 200 presuda, vozili su se pogrešnom stranom autoputa u Dablinu da bi izbegli policiju kada se njihov BMV zabio u kamion koji im je išao u susret.

Ajriš Miror izveštava da se sumnja da je BMV serije 3 kojim su putovali poslednjih nedelja bio uključen u brojne provale.

Kada su policajci uočili sumnjivi automobil, krenuli su u poteru. BMV je zatim skrenuo na autoput u pokušaju da izbegne policajce, ali su se našli na suprotnoj traci. Samo nekoliko minuta kasnije, u sredu nešto pre ponoći, automobil je udario u kamion.

Vozač kamiona, muškarac u četrdesetim godinama, prebačen je u bolnicu zbog povreda koje je zadobio, a koje nisu opasne po život.

Tela Tejlora, Frimana i Megvajera toliko su izgorela da formalna identifikacija možda neće biti izvršena u narednih nekoliko dana, a za identifikaciju muškaraca biće potrebni zubni kartoni ili DNК.

Sva trojica bili su članovi velike bande provalnika iz Dablina.

Zavisnik od droge Friman bio je poznat policiji i imao je preko 60 presuda, uključujući između ostalog za krađe, provale, napade.

Pre nekoliko godina je napao stariji par, a kasnije je osuđen zbog teške provale.

U tom slučaju, 65-godišnjakinju koja je bolovala od raka izvukao je iz kreveta zgrabivši je za vrat i zatražio novac. Takođe je napao i njenog supruga.

Tejlor, najstariji od trojice poginulih muškaraca, imao je više od 120 presuda koje su uključivale provalu, krivičnu štetu, napad na policiju zajedno sa dugačkim nizom automobilskih prekršaja.

Imao je zabranu upravljanja vozilima na 40 godina kada je 2016. naveo policiju da ga juri.

Tog dana je tokom incidenta ubrzao više na više od 120 km/h u zoni od 50 km/h, a takođe je vozio na pogrešnoj strani puta, prisiljavajući automobile da snažno koče i pokušavaju da izbegnu njegovu haubu.

Megvajer je takođe bio osuđeni provalnik. Kao i njegovi saučesnici, čim bi odležao svoje, vratio bi se na staro. Za njih se kaže da su bili toliko profesionalni u svom poslu da su tokom pljački često za manje od pet minuta završavali posao. Koristili su ukradene automobile, često iz Velike Britanije, i redovno menjali registarske tablice.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track