ŽESTOKI SKANDAL U MEKSIKU: Pojavio se video predsednikovog brata kako prima GOMILU KEŠA pred izbore! I nije prvi put! VIDEO
Foto: EPA / Sashenka Gutirrez, Youtube prtscr / Latinus_us

afera u porodici Lopaz Obrador

ŽESTOKI SKANDAL U MEKSIKU: Pojavio se video predsednikovog brata kako prima GOMILU KEŠA pred izbore! I nije prvi put! VIDEO

Planeta -

Meksiko potresa novi skandal nakon što je na vestima emitovan video snimak na kojem se vidi brat predsednika Andresa Manuela Lopaza Obradora kako prima gomilu novca u gotovini uoči izbora pre nekoliko godina.

Novi video po drugi put prerdsednikovog brata, ovog puta Martina Hesusa Lopez Obradora, dovodi u vezu sa primanjem novca pre nego što je sadašnji predsednik izvojevao veliku pobedu na izborima 2018. godine i to obećavajući da će iskoreniti rasprostranjenu korupciju.

Na snimku koji je u četvrtak kasno objavila medijska kuća Latinus, vidi se Martin kako sedeći za stolom prima kovertu punu novčanica. Sudeći prema navodima, u njoj se nalazilo oko 150.000 pezosa ( 7.500) dolara, a reč je o samo jednoj tranši redovnih plaćanja.

Kako Latinus navodi, video je snimljen 2015. godineuoči izbora na kojima se tada novoformirana stranka Morena sadašnjeg predsednika prvi put borila na izborima.

Latinus dodaje da Morena nikada nije prijavila keš izbornim organima, što bi mogao da bude znak kršenja pravila finansiranja kampanje.

Čovek koji, kako se vidi na snimku, predsednikovom mlađem bratu predaje novac je Dejvid Leon, politički operativac koji je bio na funkciji savetnika Lopeza Obradorapre nego što je došao na čelo Meksičke Agencije za civilnu zaštitu. Državnu funkciju napustio je prošlog avgusta.

Leon je takođe snimljen kako drugom bratu meksičkog predsednika (Pio Lopez Obrador) predaje koverte sa novcem, a odvojene video zapise je takođe objavio Latinus.

Kurir.rs / The Reuters,

Foto: EPA / Sashenka Gutirrez, Youtube prtscr / Latinus_us

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track