ŠTIKLE IPAK IZBACILI IZ VOJSKE: Nakon SKANDALA, žene u ukrajinskoj vojsci dobijaju novu obuću za paradu, ministar se smilovao!
Foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

pritisak javnosti

ŠTIKLE IPAK IZBACILI IZ VOJSKE: Nakon SKANDALA, žene u ukrajinskoj vojsci dobijaju novu obuću za paradu, ministar se smilovao!

Planeta -

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane rešilo je da "dizajnira" novi model cipela za žene koj eučestvuju u vojnoj paradi, nakon oštrih kritika i skandala zbog marširanja u štiklama.

"Osmislili smo novi model cipela tokom prošle nedelje" rekao je ministar odbrane Andrej Taran na sastanku vlade u sredu.

"Imaju i kajiševe što znači da neće spadati sa nige tokom hodanja" dodao je Taran i napomenuo da je i potpetica znatno manja.

marš na štiklama, Ukrajina, štikle, ukrajinska vojska
foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

Odluka o promeni modela obuće doneta je nakon izbijanja skandala i teških kritika, naroočito na društvenim mrežama, nakon objavljivanja snimka kako žene vežbaju za vojnu paradu marširajući na štiklama.

Kritike su se prenele i u parlament ali je Ministarstvo tada odbijalo da promenui svoju odluku pravdajući potez time da će žene tako vojnici izgledati "lepo i snažno" za Dan nezavisnosti.

Ministar je doado da je razgovarao sa pojedinim ženama iz vojske, te da su mu one prenele da su cipele neudobne i da imaju previsoku štiklu. To ga je, kakao je rekao, ohrabrilo da odobri promenu obuće.

Kurir.rs / RT, Foto: Profimedia / Ukrainian Defence ministry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track