KAO I PROŠLE GODINE Kruzer se vratio u luku zbog zaraženog putnika: Obustavljene sve aktivnosti na brodu
Foto: Then Chih Wey / Xinhua News / Profimedia

opet kovd i opet karantin

KAO I PROŠLE GODINE Kruzer se vratio u luku zbog zaraženog putnika: Obustavljene sve aktivnosti na brodu

Planeta -

Turistička organizacija Singapura saopštila je da se kruzer "Plovidba iz snova" kompanije Genting Cruise Lineson, vratio u singapursku luku, jer se sumnja da je jedan 40-godišnji putnik zaražen Kovidom-19.

-Konstatovano je da je putnik bio u bliskom kontaktu sa osobom na kopnu kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa. Taj putnik je odmah poslat u izolaciju u skladu sa brodskim zdravstvenim protokolima, navodi se u saopštenju turističke organizacija Singapura.

U saopštenju se navodi da je na brodu ustanovljeno da je putnik imao pozitivan rezultat na PCR testu i da je prebačen u bolnicu na dalje medicinske analize. Identifikovana su tri saputnika zaraženog čoveka i svi su poslati u izolaciju, saopšteno je iz turističke organizacije Singapura.

0621438092, Kruzer, Singapur
foto: Then Chih Wey / Xinhua News / Profimedia

Na brodu su do daljeg obustavljene sve aktivnosti, a putnici su zamoljeni da ostanu u svojim kabinama dok se ne završe medicinske analize, objavljeni rezultati i utvrđeni mogući kontakati. Kompanija Genting, u čijem je vlasništvu kruzer, do sada se nije odazvala zahtevima da prokomentariše ovaj slučaj.

Korona i na brodu britanske mornarice

Na najvećem i najmoćnijem brodu britanske kraljevske mornarice "HMS Kvin Elizabet", potvrđena je pojava kovida-19, javlja BBC.

Rečeno je da registrovano oko 100 slučajeva zaraženih na tom nosaču aviona, koji je na svojoj globalnoj "turneji".

Kovidom je pogođeno i nekoliko drugih ratnih brodova u floti koja ga prati.

Britanski ministar odbrane Ben Valas je rekao da je celokupna posada primila dve doze vakcine protiv kovida-19 i da se na odgovarajući način upravlja epidemijom.

Brod "Kvin Elizabet" je trenutno na četvrtini puta svoje turneje u trajanju od 28 nedelja tokom kojih će preći 26.000 nautičkih milja.

Brod je sada ušao u Indijski okean, a Kraljevska mornarica navodi da bi putovanje trebalo da nastavi ka Japanu kasnije ove godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track