NISAM KRIV: Osramoćeni holivudski producent već osuđen za silovanje sada je pred sudom u Los Anđelesu
Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

suđenje u novembru

NISAM KRIV: Osramoćeni holivudski producent već osuđen za silovanje sada je pred sudom u Los Anđelesu

Planeta -

Osuđeni silovatelj već služi zatvorsku kaznu od 23 godine u Njujorku, a sada bi mogao da bude kažnjen i u Kaliforniji

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin se u sudnici u Los Anđelesu izjasnio da nije kriv po četiri tačke optužnice za silovanje i sedam drugih optužbi za seksualne napade.

Zamenici šerifa su 69-godišnjeg Vajnstina doveli na sud u invalidskim kolicima. Nosio je braon kombinezon i masku za lice, prenosi agencija AP.

Vajnstin je u sredu izručen Kaliforniji iz Njujorka, gde je prethodno osuđen na 23 godine zatvora. Sada ga u Kaliforniji čeka drugo suđenje i mogućnost još duže kazne, 140 godina zatvora ako bude proglašen krivim.

Vajnstin je u februaru 2020. godine u Njujorku osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja, a u Los Anđelesu su ga tražili zbog optužbi za napade na pet žena, u periodu od 2004. do 2013. godine.

Vajnstin je rekao da nije kriv za silovanje, primoravanje na oralni seks, vezivanje i fizički napad, seksualnu penetraciju pod pretnjom sile. On je zatražio i odbacivanje pojedinih optubi jer su "zastarele".

Očekuje se da će suđenje početi u novembru.

Optužbe protiv Vajnstina iznele su u različitom obliku holivudske glumice Ešli Džad, Alisa Milano, Dženifer Lorens, Uma Turman, Gvinet Paltrou... da bi se onda pokret borbe protiv zlostavljanja #MeToo proširio na društvene mreže.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track