ČUDO NA FILIPINIMA Dečak preživeo nakon što ga je zalutali metak pogodio u glavu!
Foto: Profimedija

DOKTORI ZATEČENI

ČUDO NA FILIPINIMA Dečak preživeo nakon što ga je zalutali metak pogodio u glavu!

Planeta -

Šestogodišnji Adrijan Lekster Paskua, na veliko iznenađenje doktora, u potpunosti se oporavio od ranjavanja. Policija traga za počiniocem

Buđenje iz kome Dečak posle operacije
Buđenje iz kome Dečak posle operacijefoto: Profimedija

Šestogodišnji dečak Adrijan Lekster Paskua, na veliko iznenađenje doktora, u potpunosti se oporavio od ranjavanja kada ga je zalutali metak pogodio u glavu! Mališan je 1. avgusta uveče bio u kući s majkom i pio je vodu u kuhinji kada se iznenada srušio, nekoliko trenutaka pošto je odjeknuo pucanj s krova obližnje kuće u filipinskoj provinciji Batangas.

Nije plakao

Njegova majka Anabel u prvi mah je pomislila da je Adrijan izgubio ravnotežu i pao, kao i mnogo puta ranije. Prišla je da vidi šta se dogodilo i zbog čega je izgubio ravnotežu, a ostala je šokirana kad je osetila krv na ruci kojom mu je sklonila razbarušenu kosu.

Ostao samo mali ožiljak Dečak pre skidanja konaca
Ostao samo mali ožiljak Dečak pre skidanja konacafoto: Profimedija

Ne gubeći vreme, odmah je sa sinom krenula ka bolnici, gde je dečak podvrgnut detaljnim pregledima. Na rendgenskom snimku se jasno ukazao metak u dečakovoj glavi. Doktori su bili šokirani, baš kao i dečakovi roditelji. Kako operaciju nije bilo moguće odmah izvršiti, dečak je stavljen u veštačku komu, dok su njegovi roditelji prikupili dovoljno novca da se izvrši komplikovana operacija vađenja metka iz Adrijanove glave.

S roditeljima u hitnoj pomoći Mališan na putu u bolnicu na pregled
S roditeljima u hitnoj pomoći Mališan na putu u bolnicu na pregledfoto: Profimedija

- Moj nećak je vrlo snažan. Nije uopšte plakao, uprkos rani na glavi. Bili smo u dnevnoj sobi kada je metak opalio. Niko ne zna odakle je on stigao. Neodgovornim ljudima ne treba dati oružje u ruke. Nadam se da će ga policija otkriti - rekla je dečakova ujna Mišel.

Policijska istraga

Operacija je obavljena 6. avgusta i protekla je bez problema, ali će maleni Adrijan morati da ostane u bolnici još nekoliko nedelja na posmatranju. Doktori žele da se uvere da ranjavanje nije oštetilo njegov mozak, tj. da nema posledica i da su mu sve motoričke funkcije u redu.

Danas je raspoložen za igru Adrijan Lekster Paskua
Danas je raspoložen za igru Adrijan Lekster Paskuafoto: Profimedia

Porodica je prijavila incident i pokrenuta je istraga koja bi trebalo da otkrije ko je ispalio metak koji pukom srećom nije bio koban po dečaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track