KIM SE POJAVIO SA MISTERIOZNIM FLASTEROM NA POTILJKU: Ponovo pokrenuto pitanje zdravstvenog stanja severnokorejskog lidera FOTO
Foto: EPA/KCNA

čudno

KIM SE POJAVIO SA MISTERIOZNIM FLASTEROM NA POTILJKU: Ponovo pokrenuto pitanje zdravstvenog stanja severnokorejskog lidera FOTO

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un pojavio se poslednjih dana sa flasterom veličine nekoliko poštanskih maraka na potiljku, što je ponovo pokrenulo pitanje njegovog zdravstvenog stanja

Flaster je bio vidljiv na slikama državnih medija kada se Kim pojavio na događaju Korejske narodne armije od 24. do 27. jula, prema sajtu NK Nevs i novinama Čosun Ilbo. Bilo je i slika na događajima krajem jula na kojima je flaster nestao i vidljiva je tamno zelenkasta mrlja, rekli su, pozivajući se na slike sa severnokorejskih državnih medija, prenosi Blumnerg.

Dok je zdravlje vođe jedna od najčešće pomno čuvanih tajni u Severnoj Koreji, ovo je omogućilo retke uvide u stanje 37-godišnjeg vođe dok pokušava da oživi ekonomiju i bori se sa nestašicom hrane. Državna propaganda decenijama prikazuje vrhovne vođe tako usredsređene na ljude da rizikuju sopstvenu dobrobit.

Kim drži obrijanu kosu ispod nivoa slepoočnice, pa je teško sakriti bilo kakve mrlje na potiljku. Objavljujući slike spoljnom svetu, Severna Koreja je obezbedila zadatak za špijunske agencije koje traže tragove o Kimovom zdravlju.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje vjeruje da nema nikakvih neobičnih znakova u vezi Kimovog zdravlja, izvijestila je u utorak novinska agencija Jonhap. Citirali se zakonodavce koje je špijunska agencija informisala, dodajući da je flaster uklonjen nakon nekoliko dana i da nema ožiljka.

NK Njuz, specijalna služba koja se fokusira na državu, rekla je da ije bilo ožiljka na Kimovom otiljku na fotografijama koje su objavili državni mediji kada je sa muzičarima prisustvovao događaju 11. jula, dodajući da je vođa nakon toga verovatno proveo neko vreme u vili na plaži u Vonsanu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track