LUDILU U AVGANISTANU NEMA KRAJA Iz zatvora u provinciji Paktija pobeglo stotine pripadnika Al Kaide i Islamske države! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Čuvari prvi napustili kazamat

LUDILU U AVGANISTANU NEMA KRAJA Iz zatvora u provinciji Paktija pobeglo stotine pripadnika Al Kaide i Islamske države! VIDEO

Planeta -

Privid sistema kakav takav je postojao u Avganistanu nestaje iz minuta, kako koji grad ili provincija pada u ruke Talibana, iako vlast u Kabulu uverava da da se reorganizue i da neće dozvoliti pad prestonice.

Za to vreme u provinciji Paktija haos i rasulo. Iz tamošnjeg regionalnog zatvora u kome su boravili zarobljeni pripadnici Al Kaide i Islamske države iako je poznato da jedni druge preterano na slobodi ne mirušu, ipak su se odlučili da pobegnu.

Na snimcima, koji su osvanuli već se vidi masa njih kako u koloni beže i pohrlili su svojim saborcima na terenu islamistima Talibanima da im se pridruže i ojačaju džihad koliciju.

Inače provincija Paktija je cela već u rukama Talibana. Guverner se naravno predao islamistima, a njegova rezidencija je još juče bila okupirana, što su na pojedinim snimcima i sami talibani potvrdili, sa čime su pobili tvrdnje Kabula da ova provincija nije pod vlašću vlade Islamskog emirata Avganistan.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja