PREDSEDNIK AVGANISTANA AŠRAF GANI NIJE POBEGAO U TADŽIKISTAN: Sa porodicom se nalazi u Kabulu, vest u etar pustili talibani
Foto: Profimedia

talibanski blickrig

PREDSEDNIK AVGANISTANA AŠRAF GANI NIJE POBEGAO U TADŽIKISTAN: Sa porodicom se nalazi u Kabulu, vest u etar pustili talibani

Planeta -

Predsednik Avganistana Ašraf Gani nije pobegao iz Kabula, kako su neki neformalni mediji javili, već se on i njegova porodica i dalje nalaze u avganistanskoj prestonici.

Naime, u nedelju tokom dana preko društvenih mreža lanisrana je informacija da je predsednik Avganistana Ašraf Gani pobegao avionom iz zemlje u susdeni Tadžikistan gde će dobiti azil.

Međutim, ova informacija je bila lažna i jedna u nizu neistina, kao i ona od pre par dana kada je prikazan avion na stajnaci aerodroma u Kabulu gde se navelo da Gani sedi u letelici i čeka trenutak da sa porodicom napusti Avganistan.

Inače većina Avganistanaca krivi Ganija za slom i uspon Talibana koji su za poslednjih 48 časova zauzeli najvažnije gradove u zemlji. Prema odluci koju je doneo američki predsenik Džo Bajden početkom januara ove godine odlučeno je da do 31. avgusta iz Avganistana bude povučeni svi američki vojnici.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track