PRVA PRES KONFERENCIJA TALIBANA: Evo šta čeka žene, a šta medije u Avganistanu! Poslali poruku međunarodnoj zajednici! VIDEO
Foto: Printscreen

dramatično

PRVA PRES KONFERENCIJA TALIBANA: Evo šta čeka žene, a šta medije u Avganistanu! Poslali poruku međunarodnoj zajednici! VIDEO

Planeta -

Portparol talibana tvrdi da su posle 20 godina proterali strance i da je ovo trenutak ponosa

"Naš plan je bio da se zaustavimo pred Kabulom jednom kad zauzmemo sve ostale provincije, ali nažalost prethodna vlada bila je toliko nekompetentna da njihove snage nisu mogle osigurati sigurnost u Kabulu i zbog toga smo morali nešto napravili. Hteli su upadati u kuće, maltretirati ljude i krasti i zato smo ušli u Kabul, kako bi osigurali da Kabul bude siguran grad", rekao je portparol talibana na pres konferenciji.

"Nakon 20 godina borbe emancipirali smo zemlju i izbacili strance. Ovo je trenutak ponosa za celu zemlju", rekao je glasnogovornik talibana Zabihula Mudžahid, koji se po prvi put pojavio pred kamerama.

"Jamčimo sva prava žena u sklopu šerijatskog zakona. Žene mogu da rade u obrazovanju i zdravstvu. Ako je međunarodna zajednica zabrinuta, neka znaju da će naše žene imati sva prava u okviru šerijata. Naše žene su muslimanke i moraju poštovati šerijatski zakon", rekao je portparol.

"Kad se radi o aktivnostima medija, moraju znaju da mediji moraju biti nepristrani ali ništa u njima ne smije biti protiv islamskih vrednosti, koje su nama jako važne. Mediji ne bi trebali raditi protiv nacionalnog jedinstva, ne bi trebali promovisati podele, trebali bi raditi na zajedništvu zemlje", rekao je on.

"Želimo osigurati da se u Avganistanu više ne ratuje. Oprostili smo svima koji su se borili protiv nas. Animoziteti moraju da se završe. Ne želimo nikakve ekstrerne ni interne neprijatelje", rekao je portparol.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track