REJTING POTPRESEDNICE SAD SVE GORI: Evo koliko Amera misli da će Harisova zameniti Bajdena pre kraja mandata! VIDEO
Foto: AP / Evan Vucci, EPA/MICHAEL REYNOLDS

strategija

REJTING POTPRESEDNICE SAD SVE GORI: Evo koliko Amera misli da će Harisova zameniti Bajdena pre kraja mandata! VIDEO

Planeta -

Potpredsednicu SAD Kamalu Haris većina ljudi ne smatra kvalifikovanom za predsednika, ali i dalje očekuju da će ona zameniti predsednika Džo Bajdena pre nego što mu istekne mandat.

U najnovijem istraživanju koje prikazuje njen pad popularnosti, Rasmusen Reports je rekao da samo 43 odsto veruje da je kvalifikovana za vođenje nacije naspram 55 odsto koji ne veruju da je kvalifikovana. Od toga, 47 odsto verovatnih glasača reklo je da "uopšte nije kvalifikovana", prenosi Vašington Egzaminer.

Ti katastrofalni brojevi verovatno su rezultat lošeg "utiska" koji je ostavila na zemlju usred neuspeha u rešavanju granične krize i usvajanju liberalne izborne reforme u Kongresu. Bilo je nekoliko izveštaja o sukobima osoblja, a ona je tokom avganistanske krize ćutala na radiju uprkos tome što je ranije bila šampionka avganistanskih žena.

Rasmusen je od potencijalnih glasača zatražio utisak o prvoj crnoj i ženskoj potpredsednici. Sa razlikom od 56 odsto do 41 odsto, anketirani su rekli da imaju nepovoljan stav prema bivšoj kalifornijskoj demokratskoj senatorki.

Međutim, to je neće sprečiti da bude izabrana ako Bajden napusti funkciju. Njegovi nedavni propusti u Avganistanu i nejasni komentari u javnosti doveli su do novog talasa izveštaja da će rano napustiti Belu kuću.

Upitani koliko je verovatno da će Bajden otići i da će ga zameniti Haris pre izbora 2024. godine, 51 odsto je reklo da je verovatno, dok je 37 odsto reklo da nije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja