Najnovije vesti

TALIBANI SU ŽENU ZAPALILI JER IM JE LOŠE KUVALA: Jezivo svedočenje bivše avganistanske sudije koja je uspela da im pobegne! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

užas

TALIBANI SU ŽENU ZAPALILI JER IM JE LOŠE KUVALA: Jezivo svedočenje bivše avganistanske sudije koja je uspela da im pobegne! VIDEO

Planeta

Talibani su navodno zapalili ženu zbog "lošeg kuvanja", dok se druge žene u Avganistanu kriju i navodno su prisiljene na seksualno ropstvo.

"Prisiljavaju ljude da im daju hranu i da im skuvaju hranu. Žena je zapaljena jer je optužena za loše kuvanje za talibanske borce", rekla je aktivistkinja i bivši avganistanski sudija Najla Ajubi za Skaj Njuz.

Ajubi je pobjegla iz zemlje kada su talibani počeli preuzimati veću kontrolu nad Afganistanom i rekla da je od tada primila više izvještaja o nasilju nad ženama. Dodala je da je takođe čula da se mnoge aktivistkinje kriju zbog straha od nasilja.

"Toliko je mladih žena koje se poslednjih nedelja šalju u susedne zemlje u kovčezima koji će se koristiti kao seksualne robinje", rekla je ona.

"Oni takođe prisiljavaju porodice da udaju svoje mlade ćerke za talibanske borce. Ne vidim gde je obećanje da misle da bi žene trebalo da idu na posao kada vidimo sve ove zločine", prenosi Foks Njuz.

Ženama koje su živele pod talibanskom vlašću od 1996. do 2001. nije bilo dozvoljeno da pohađaju školu ili posao, mogle su napustiti svoje domove samo u prisustvu muškarca i morale su da nose pokrivače od glave do pete.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja