PUTIN O AVGANISTANU: Nećemo dozvoliti da naša vojska bude uvučena u sukob 'svi protiv svih', pamtimo lekcije iz Sovjetskog Saveza
Foto: EPA / MIKHAIL VOSKRESENSKIY/ KREMLIN Pool

pomno prate ali sa odstojanja

PUTIN O AVGANISTANU: Nećemo dozvoliti da naša vojska bude uvučena u sukob 'svi protiv svih', pamtimo lekcije iz Sovjetskog Saveza

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija neće raspoređivati svoje oružane snage u Avganistanu niti učestvovati u sukobu, i ocenio da je Moskva naučila lekcije iz neuspešne intervencije Sovjetskog Saveza.

"Naravno da ne moramo da naglašavamo da ne planiramo da se mešamo u unutrašnje stvari Avganistana, a kamoli da rasporedimo naše snage u sukobu. Pomno pratimo situaciju u Avganistanu, ali nećemo dozvoliti da naše snage budu uvučenu u sukob 'svi protiv svih' u toj zemlji", istakao je Putin tokom obraćanja na kongresu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, prenosi agencija Rojters.

"SSSR je imao svoj eiskustvo u toj zemlji. Izvukli smo iz toga neophodne lekcije" zaključio je Putin.

Sovjetske snage napustile su Avganistan 1989. godine.

Takođe, u vezi sa situacijom u Avganistanu Putin je danas razgovarao i sa premijerom Indije Narendrom Modijem

Lideri Rusije i Indije su se saglasili da je važno da kao strateški partneri rade zajedno na sagledavanju situacije u Avganistanu koja će svakako imati uticaja na dešavanja u svetu i regionu, kao i da će visokim zvaničnicima dve zemlje dati instrukcije da budu u kontaktu.

Kurir.rs / TASS, Reuters, Foto: EPA / Mikhail Voskresenskiy / Kremlin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track